Na prestížnu Hartovu trofej sú nominovaní traja útočníci

Kanadsko-americká NHL vo štvrtok oznámila finalistov na najprestížnejšie individuálne ocenenie. Hartova trofej pre najužitočnejšieho hráča sezóny bude patriť jednému z troch útočníkov, dvaja z ktorých boli nominovaní aj na Cenu Teda Lindsaya.

CONNOR MCDAVID, EDMONTON OILERS

McDavid viedol celú ligu suverénne so 105 bodmi, ktoré získal v 56 zápasoch. V 45 z nich dokázal bodovať a 11 rozhodol. Vo svojej kariére bol na toto ocenenie nominovaný už trikrát a v roku 2017 ho aj získal. Vlani patrilo jeho spoluhráčovi Leonovi Draisaitlovi.

NATHAN MACKINNON, COLORADO AVALANCHE

MacKinnon, ktorý ako jediný z trojice nie je finalistom na Cenu Teda Lindsaya, pomohol Coloradu k zisku Prezidentovej trofeje. V 48 zápasoch základnej časti strelil 20 gólov a nazbieral spolu 65 bodov. Pripísal si aj 22 plusových bodov. Na Hartovu trofej je nominovaný po druhýkrát po sebe a po tretíkrát celkovo. Ani raz ju ešte nezískal.

AUSTON MATTHEWS, TORONTO MAPLE LEAFS

Matthews bol najlepším strelcom sezóny a tiež celkom dominantne, keď v 52 dueloch strelil 41 gólov. Ligu viedol aj v počte víťazných gólov - dosiahol ich 12. Dokopy nazbieral 66 bodov. Nominovaný na ocenenie je premiérovo. Hráč Maple Leafs ho nezískal od roku 1955.

Meno víťaza trofeje, ktorá sa udeľuje už od roku 1924, sa dozvieme niekedy počas tretieho kola play-off alebo finále Stanleyho pohára.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL