Hamilton: Prehrali sme s tímom, ktorý je 18 miliónov dolárov nad stropom

Hviezdny obranca tímu Carolina Hurricanes, Dougie Hamilton, dva dni po vypadnutí z play-off poukázal na to, že víťaz série, tím Tampa Bay Lightning, výrazne presahuje hladinu platového stropu.

Hamilton dostal otázku, ako blízko sú Hurricanes k zisku Stanleyho pohára po tom, čo prehrali sériu proti Lightning po piatich stretnutiach.

Na to odvetil: „Je to ťažké povedať. Sme určite blízko. Mali sme skvelú sezónu. Prehrali sme s tímom, ktorý je 18 miliónov dolárov nad stropom, alebo koľko to je.“

Platový strop je 81,5 milióna amerických dolárov, no úradujúci šampión vynakladá na platy hráčov 98,8 milióna amerických dolárov, a tak strop presahuje o 17,3 milióna dolárov.

„Nemám s tým problém, len si jednoducho uvedomujete, ako dobrý ten tím bol,“ dodal Hamilton.

Nie je tajomstvom, že sa Tampe podarilo obísť platový strop najmä zapísaním zraneného Nikitu Kučerova na listinu dlhodobo zranených hráčov. V play-off sa už platový strop neuplatňuje, a tak sa v ňom mohol vrátiť do akcie. V 11 dueloch si pripísal už 18 bodov.

Dúfa, že sa na novej zmluve dohodne

Hamilton sa v lete môže stať neobmedzeným voľným hráčom, no jeho hodnota významne vzrástla a z toho vyplynuli otázky, či si ho Hurricanes budú môcť dovoliť. On dúfa, že sa nakoniec na predĺžení spolupráce dohodnú, hoci rokovania sa ešte neobnovili.

„Nechám to na mojom agentovi, no dohodli sa na konverzácii po skončení sezóny a som si istý, že k nej čoskoro dôjde,“ povedal Hamilton.

„Skutočne si to tu užívam. Mám tu niekoľko skutočne dobrých priateľov, stretol som tu dobrých ľudí v šatni i mimo nej. Nemôžem povedať nič zlé o mojej skúsenosti z tadiaľto a skutočne som si užil byť súčasťou Hurricanes. Dúfajme, že v tom budeme môcť pokračovať.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL