Černák bodoval aj si strelil vlastenca. Tampa prvýkrát v sérii vyhráva

Erik Černák si vo štvrtok rozšíril bodové konto a nakoniec sa tešil aj z víťazstva, keď sa Tampa po prvýkrát v semifinálovej sérii proti Islanders ujala vedenia.

Neprehliadnite:
Sekcia play-off 2021 - série, pavúk...

Semifinále play-off

Zápas č. 3
1
2
3
Stav série
 New York Islanders
0
1
0
1
•••
 Tampa Bay Lightning
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Brayden Point skóroval v šiestom zápase po sebe, aby rozhodol o výhre Tampy 2:1 v treťom zápase semifinálovej série proti Islanders, po ktorom floridský tím rovnakým pomerom vedie aj na zápasy. Andrej Vasilevskij zneškodnil 27 striel a skóroval aj Yanni Gourde, ktorý otvoril stav zápasu. Asistenciu pri jeho góle si pripísal aj Erik Černák. Slovenský obranca odohral 19 minút a 44 sekúnd, pričom si pripísal aj dve strely, jeden bodyček a jeden blok. Postaral sa aj o jediný gól New Yorku, keď pri snahe poslať puk do bezpečia ho nakoniec poslal do vlastnej brány. Oficiálne na 1:1 vyrovnával Cal Clutterbuck, ktorý sa puku dotkol z domácich ako posledný. Semion Varlamov opustil duel s 23 zákrokmi. Štvrtý zápas série sa odohrá tiež v Nassau Coliseum. Na programe je v sobotu.

Brayden Point a jeho víťazný gól:


Skóre sa prvýkrát mohlo meniť už v ôsmej minúte, keď Pageau našiel pred bránou Palmieriho, no toho vo výbornej príležitosti vychytal Vasilevskij. Lightning boli aktívnejším tímom a odmenení za to boli nakoniec po desiatich minútach hry, keď Varlamov vyrazil strelu Colemana, ten sa vyrazeného puku ešte zmocnil a poslal ho pred bránu Gourdemu. Ten zakončil skôr, ako sa Varlamov stihol presunúť. Lightning kontrolovali hru a v prvej tretine už domácich nepustili k ničomu vážnemu.

Po zmene strán sa Islanders prezentovali lepším výkonom a prvé väčšie šance vyprodukovali Pageau v 31. a Eberle v 34. minúte. Hrali aj prvú presilovku v zápase, ale nevyužili ju. Nakoniec Islanders pomohlo k vyrovnaniu aj šťastie, keď si v 38. minúte zrazil puk do vlastnej siete Černák. Predtým dotieral pri bráne Clutterbuck, ktorý sa puku dotkol ako posledný hráč newyorského tímu. Tampa Bay následne nevyužila svoju prvú presilovku, no krátko po jej skončení sa z dorážky a v páde presadil Gourde, ktorý vrátil hostí do vedenia. Bol to gól do šatne, ktorý padol 17 sekúnd pred koncom dvadsaťminútovky.

Černák mal podiel aj na vyrovnávajúcom góle:


V tretej tretine už to bolo o bránení Lightning a skvelom Vasilevskom, ktorý zneškodnil niekoľko slušných šancí domácich. Po prihrávke Cizikasa mal v 45. minúte vyrovnanie na hokejka Zajac, ale Rus v bielom bol proti. Svoju spoľahlivosť preukázal aj v 53. minúte pri šanci Greena, o minútu a pol neskôr zase z výbornej pozície Komarov netrafil bránu. V 58. minúte mohol dodať pokoj na hokejky hostí McDonagh, ale tentoraz sa zaskvel Varlamov. Potom to už New York skúsil so šiestimi korčuliarmi, no väčšiu šancu si už vypracoval.

Semion Varlamov
Andrej Vasilevskij
58:13 23/25 60:00 27/28
Iľja Sorokin
Curtis McElhinney
- - - -

Islanders prehrali tretí zápas série na domácom ľade v každom kole tohtoročného play-off. ... Point strelil tretí víťazný gól v tohtoročnom play-off. Vyrovnal tým zápis lídrov, Ryana Pulocka a Maxa Paciorettyho. ... Point ako prvý hráč v histórii Tampy strelil gól v šiestich zápasoch play-off po sebe. Od roku 1991 len Claude Lemieux, Joe Sakic, Mario Lemieux a Pat LaFontaine ťahali v lige sedemzápasovú gólovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. C. Clutterbuck (NYI)

Steven Stamkos, kapitán Lightning: „Je to o tom, že každý verí nášmu systému. Vieme, čo je našou prácou, rozprávali sme sa o tom medzi druhou a treťou tretinou. Keď máme jednogólové vedenie pred treťou tretinou zápasu play-off, vieme, čo musíme urobiť. Zažili sme to už veľakrát. Táto skupina sa v takých situáciách cíti komfortne. Chlapci urobia čokoľvek, aby vyhrali, a to je to najdôležitejšie v tomto čase roka. Keď to robí každý, získate výsledky, aké získavame momentálne my.“

Barry Trotz, tréner Islanders: „V takýchto situáciách už párkrát boli, sú víťazmi Stanleyho pohára. Oni to zažili, my sme sa snažili. Musíme mať viac na hokejkách puk a tlačiť sa k bráne. Mali sme nejaké šance, ale Vasilevskij urobil pár kľúčových zákrokov. Oni si ich dnes veľa nevypracovali. Myslím si, že sme defenzívne boli dosť dobrí. Šance, do ktorých sa dostali, sme im darovali. Čím ste v play-off hlbšie, tým sú tímy lepšie a vy musíte hrať ešte usilovnejšie.“



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 06. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL