Generálni manažéri v NHL sú vraj v šoku z požiadaviek Seattlu

Od expanzného draftu nás delí už len niekoľko týždňov. Generálni manažéri všetkých tímov, s výnimkou Vegas, sa naň v zákulisí už poctivo pripravujú. A momentálne sa viacerí čudujú z prístupu nového tímu Seattle Kraken.

Na expanznom drafte si Kraken budú skladať mužstvo z hráčov 30 tímov, z ktorých si pred pár rokmi skladali tím aj Golden Knights. Už vtedy sa viaceré tímy snažili chrániť si niektorých hráčov nad limity tým, že sa dohodli na výmene. To isté sa deje aj v tomto roku.

Pierre LeBrun z televízie TSN však tvrdí, že požiadavky generálneho manažéra Seattlu Rona Francisa za garanciu nevybratia si určitého hráča sú také vysoké, že ostatné tímy uvádzajú do šoku.

„Od výkonných pracovníkov tímov po celej NHL počúvam, že je tam stále vytrvalý šok z toho, čo generálny manažér Kraken Ron Francis chce získať od tímov, ktoré majú problém s chránením si hráčov a ktoré chcú mať teraz nejakú istotu... Čas tiká. Poker sa začal,“ poznamenal LeBrun.

Tímy si môžu na expanznom drafte chrániť brankára, sedem útočníkov a troch obrancov alebo brankára a osem korčuliarov. Tímy, ktoré majú veľkú hĺbku, by tak mohli prísť o hráča, ktorého by si radi udržali. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL