Čajkovič má cieľ jasný. Chce nasledovať Erika Černáka

Mladý slovenský útočník Maxim Čajkovič nedávno urobil ďalší krok k NHL, keď podpísal nováčikovskú zmluvu s Tampou Bay. Prekročiť prah najlepšej ligy sveta by pritom chcel už čoskoro. Je to jeho ambícia pred novým ročníkom.

„Cieľ je jasný – NHL. Mám ho, odkedy som začal hrať hokej. Chcem na kempe ukázať, že som v hlave pripravený na profiligu. Tvrdo na tom pracujem, aby som presvedčil manažment Tampy. Uvidíme, na čo mi to bude stačiť,“ povedal Čajkovič pre denník Šport.

Dvadsaťročný bratislavský rodák pokračoval v sezóne 2020/21 v pôsobení v juniorskej QMJHL, no kým sa rozbehla nezaháľal a prvú polovicu ročníka strávil v tíme Bratislava Capitals v mužskej ICEHL. Na túto skúsenosť nedá dopustiť.

„Ak by som prvú polovicu sezóny nehral, dnes by som tu nebol s nováčikovskou zmluvou od Tampy. Herná skúsenosť z prvého polroku mi veľmi pomohla. Niekoľko zápasov v juniorke by mi na kontrakt nestačilo,“ skonštatoval Čajkovič.

V organizácii Lightning pôsobí aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý sa dokázal pomerne rýchlo stať kľúčovým členom majstrovského tímu. Či to raz dokáže aj jeho mladší krajan je otázne, no je pripravený pracovať na tom, aby sa mu to podarilo.

„Erik spravil z farmy obrovský progres. Dostal sa vďaka zraneniu hráča do NHL a odvtedy tam ostal. Aj on je príklad toho ako dobre sa pracuje v Syracuse v AHL. Bol by som rád, keby som ho nasledoval,“ poznamenal Čajkovič, ktorému nerobí problém ani zlepšovanie svojej defenzívnej hry, aby si získal dôveru trénera. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL