Černák opäť bodoval, Tampa tentoraz nad Islanders neuspela

Tampa Bay mohla pred návratom domov získať postupový mečbal. Nepodarilo sa jej to. Islanders víťazstvom 3:2 stav série vyrovnali na 2:2. Erik Černák opäť bodoval.

Neprehliadnite:
Sekcia play-off 2021 - série, pavúk...

Semifinále play-off

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
 New York Islanders
0
3
0
3
••••
 Tampa Bay Lightning
0
0
2
2
••••
Podrobné štatistiky

Islanders strelili tri góly v druhej tretine a Semion Varlamov predviedol 28 zákrokov, aby sa New Yorku podarilo vyrovnať stav semifinálovej série proti Lightning víťazstvom 3:2 v zápase číslo štyri. Josh Bailey, Mathew Barzal a Matt Martin skórovali, Cal Clutterbuck a Adam Pelech zaznamenali po dve asistencie. Tampe sa podarilo znížiť v úvode tretej tretiny, keď sa presadili BRayn Point a Tyler Johnson. V posledných 13 minútach už neskóroval nikto. Andrej Vasilevskij tiež čelil 30 strelám, Erik Černák si pripísal asistenciu. Slovenský obranca odohral 19 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jednu strelu, dve trestné minúty za narazenie a štyri bodyčeky. Piaty zápas série sa odohrá v pondelok v Tampe.

Matt Martin a jeho víťazný gól:


Prvá tretina skončila bez gólov, ale aktívnejšia v nej bola Tampa. Jej prvé šance spálili už v prvých piatich minútach hry Killorn a Colton. K prvému ohrozeniu Vasilevského sa dostal v siedmej minúte Pulock a vzrušenie prinieslo j zakončenie Barzala v strede tretiny. V jej 13. minúte zasiahol Clutterbuch do hlavy Kučerova a hostia hrali prvú presilovku v zápase. Nakoniec to boli však Islanders, ktorí mohli otvoriť skóre, keď Komarov vypichol puk, prešiel cez Hedmana a dostal sa do úniku. Vasilevského však neprekonal.

Diváci v Nassau Coliseum jasali v druhej tretine radosťou hneď trikrát. Na úvod však Varlamov predviedol dovtedy najväčší zákrok zápasu, keď sa do prečíslenia dostali Kučerov s Pointom. V 26. minúte sa potom k puku za pravým kruhom dostal Bailey, nevymýšľal a strelou zápästím otvoril skóre. O necelých osem minút neskôr už bolo 2:0, keď vyrazený puk po Clutterbuckovej strele dorazil do odkrytej brány Barzal. Po góle boli za vzájomný konflikt vylúčený Sergačov a Palmieri, o necelú minút neskôr dostal trest Černák a domáci hrali štyria proti trom. Nevyužili ju, ale v 38. minúte viedli už 3:0, keď sa k puku pred bránou Vasilevského dostal Martin a presúvajúceho sa brankár prekonal bekhendom. Jon Copper ešte reklamoval ofsajd, no neuspel, a tak mohol New York dohrávať tretinu v presile.

Tampa v tretej tretine naplnila očakávania a robila čo mohla, aby stav zvrátila. Na úvod však pohrozili Beauvillier s Nelsonom, ktorých akcie však neskončila presným zakončením. V 44. minúte však gól padol na druhej strane, keď Point strelou spoza obrancov prekonal Varlamova. Len o tri minúty neskôr už bolo znížené na 2:3, keď presne mieril Johnson. Domáci si zobrali oddychový čas. Hostia tlačili aj po ňom. V 55. minúte mal na hokejke vyrovnanie Kučerov, pokoj na hokejky domácich mohol o tri minúty neskôr priniesť Pulock. Následne to už Tampa skúsila bez brankára, no v 59. minúte sa faulu dopustil Hedman, ktorý oslabil jej šance. Nakoniec však v posledných sekundách bola mimoriadne blízko k vyrovnaniu. McDonagh už prekonal Varlamova, no potom prišiel skvelý zákrok obrancu Pulocka, ktorý pravou rukou zabránil prechodu puku cez bránkovú čiaru.

Pulock sa stal hrdinom záverečných sekúnd:


Semion Varlamov
Andrej Vasilevskij
60:00 28/30 58:32 27/30
Iľja Sorokin
Curtis McElhinney
- - - -

Islanders majú bilanciu 6-0, ak vedú po dvoch tretinách. ... Varlamov vychytal svoju 17. výhru v play-off v drese Islanders, čím vyrovnal na druhom mieste klubového poradia Glenna Rescha. Klubový rekord drží Billy Smith s 88 výhrami. ... Point skóroval v siedmom zápase po sebe, čo dokázal ako prvý hráč od Claudea Lamieuxa v roku 1997. V jedinom play-off mal v rámci NHL dlhšiu sériu len Reggie Leach v roku 1976 (10 zápasov). Point zároveň s 34. gólom v play-off v kariére prekonal zápis Martina St. Louisa na treťom mieste klubového poradia. Druhý Ondřej Palát strelil 35 gólov, prvý Nikita Kučerov 41.

Hviezdy duelu: 1. M. Martin, 2. J. Bailey, 3. S. Varlamov (všetci NYI)

Barry Trotz, tréner Islanders: „Naša hra bola dobrá. Viem, že sme pravdepodobne mali viac šancí, keď sa pozriem na celý zápas. Naša 60-minútová hra bola celkom decentná, odmyslieť si tých sedem alebo osem minút, čo nás zatlačili. Ale aj my sme mali skoršie tlak. Toto je tak, ako sme to očakávali – do Tampy sa ide za stavu 2:2. Teraz je to o tom, kto bude najlepší z troch zápasov.“

Jon Cooper, tréner Lightning: „Tá druhá tretina bola hrozná. Uvedomujete si, aká dôležitá je každá tretina a každé striedanie. Ak vás ohýbajú, nemôžete prasknúť. A my sme v tej druhej tretine praskli. Mohli sme si za to sami. Som hrdý na chlapcov, ako zatlačili v tretej tretine a viete čo? Len jeden zákrok nás delil od toho, aby sme ešte teraz stále hrali. Nemôžete však hrať 40 minút, musíte hrať 60 minút.“



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 06. 2021 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL