Stane sa Jaroslav Halák súčasťou bránkoviska Sabres?

Tím Buffalo Sabres potrebuje pomoc na všetkých pozíciách a po tejto sezóne sa hovorí aj o budúcnosti bránkoviska. Mohol by ho posilniť slovenský brankár Jaroslav Halák?

V Buffale končia zmluvy Carterovi Huttonovi a Linusovi Ullmarkovi, ktorí sa môžu stať neobmedzenými voľnými hráčmi. Hutton v tíme pravdepodobne nezostane a u Ullmarka sú obavy týkajúce sa jeho zdravia. Ak by aj zostal, Sabres by ho potrebovali doplniť niekým skúseným, pretože Ukko-Pekka Luukkonen je stále skôr brankárom budúcnosti ako prítomnosti.

Hank Balling sa preto nedávno pozrel na možných adeptov na posilnenie bránkoviska najslabšieho tímu poslednej sezóny. Cez výmenu by podľa neho pripadali do úvahy Joonas Korpisalo z Columbusu, Michail Berdin z organizácie Winnipegu, Alexandar Georgiev z Rangers či Kaapo Kahkonen z Minnesoty.

Tím by však mohol zaloviť aj na trhu s voľnými hráčmi, kde by ho mohli zaujať Chris Driedger z Floridy a Halák, ktorému končí zmluva v Bostone.

„Možno ho nazvať bývalým hráčom Sabres, hoci v skutočnosti nikdy nechytal za Modrú a zlatú. Bol vymenený k Sabres ako súčasť výmeny Ryana Millera do St. Louis a v jednom zápase v roku 2014 robil náhradníka predtým, ako bol vymenený do Washingtonu, takže by dávalo zmysel, ak by ho Sabres chceli priniesť naspäť,“ poznamenal Balling.

„Sú tam však obavy, či má Halák stále dostatok paliva v nádrži vo veku 36 rokov po tom, čo v tejto sezóne dosiahol 90,5% úspešnosť zákrokov v drese Bostonu Bruins. Je to však osvedčený brankár s 91,6% kariérou úspešnosťou zákrokov.“

Balling na záver skonštatoval, že Sabres by boli v poriadku aj v prípade, ak by si udržali Ullmarka a doplnili ho nádejným Berdinom, ktorý zostáva zaseknutá na „farme“ Jets. Pre budúcnosť by zase prospelo, ak by tím draftoval gólmana, ako je Sebastian Cossa.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL