Barzal krosčekoval Ruttu do tváre. Trotza jeho konanie sklamalo + video

Hviezdny útočník tímu New York Islanders, Mathew Barzal, ohrozil svoju účasť v kriticky dôležitom zápase svojho tímu v sérii tretieho kola play-off proti Tampe, keď sa zbytočným zákrokom nechal v pondelok vylúčiť do konca zápasu.

Barzal po skončení druhej tretiny krosčekoval českého obrancu Lightning Jana Ruttu, pričom ho zasiahol aj na oblasti hlavy a krku a následne ho zaľahol na ľade.



Hviezda „Ostrovanov“ za toto konanie dostala od rozhodcov päťminútový trest ta krosček a vylúčenie do konca zápasu. Rutta sa po chvíli z ľadu postavil a do šatne odišiel po vlastných, no do akcie už nezasiahol.

Tento zákrok Barzala nespôsobil negatívne emócie len u priaznivcov floridského klubu. Nepotešil ani trénera Islanders Barryho Trotza. „Som sklamaný z toho, aké rozhodnutie tam urobil,“ povedal.

Niektorá fanúšikovia Lightning by určite privítali, ak by hráč Barzalovho kalibru dostal suspendáciu, no za podobné konanie dostal nedávno David Krejčí z Bostonu pokutu v maximálnej možnej výške. Možno podobný trest očakávať aj teraz? rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL