Uvidíme výmenu Tkachuka za Tarasenka?

Shane O’Brien tvrdí, že útočník Matthew Tkachuk by chcel opustiť Calgary. Nie je to prvá informácia o možnom príchode amerického hokejistu do St. Louis, kde je usadená jeho rodina. Tvrdí to aj O’Brien.

Ten sa odvolával pri týchto informácie na zdroje z prostredia Tkachuka. Ten by vraj chcel hrať za Blues, ktorým ako chlapec fandil. To, či je nespokojný u Flames, však nehovoril.

Už pred dvoma týždňami hovoril o možnosti príchodu Tkachuka do St. Louis miestny novinár Jeremy Rutherford, podľa ktorému by k tomu mohlo prísť v budúcom lete. Dvadsaťtriročný hokejista má platnú zmluvu do konca sezóny 2021/22 a potom bude môcť byť obmedzeným voľným hráčom.

Problémom pre Blues by mohlo byť zmestiť Tkachuka, ktorý už teraz zarába 7 miliónov dolárov ročne, do platového rozpočtu. To by podľa O’Briena mohla vyriešiť výmena Tkachuka za Vladimira Tarasenka, ktorý má „cap-hit“ 7,5 milióna dolárov.

O potenciálnom odchode Tarasenka zo St. Louis sa tiež nehovorí premiérovo. Obe strany, tím aj hráč, sú vraj pripravení pobrať sa ďalej rozdielnymi cestami. Podľa všetkého by však Tarasenko na získanie Tkachuka nestačil.

O’Brienov kolega Steve Kouleas si myslí, že by Flames mohli žiadať aj Jordana Kyroua či dokonca obrancu Coltona Parayka. Ten a Tarasenko by mohli stačiť na získanie Tkachuka, ktorého si vie predstaviť aj v pozícii budúceho kapitána Blues. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 06. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL