Gallant má jasnú predstavu, čo chce s Rangers dokázať

Gerard Gallant prichádza k mladému tímu Rangers, od ktorého sa očakávajú veľké veci. Na výzvu je pripravený a pristupovať k nej bude rovnako, ako v predošlých pôsobiskách, v Columbuse, na Floride a vo Vegas.

„Je to tím, ktorý je pripravený vzlietnuť, ísť na vyššiu úroveň a ja ho budem pripravovať rovnakým spôsobom. Cítim sa dobre ohľadom toho, čo sa stalo v posledných šiestich rokoch s Floridou a Vegas a prinesiem to aj sem do New Yorku. Spoznám hráčov, spoznám personál. Myslím si, že je to dôležité a považujem to za moji silnú stránku,“ povedal Gallant.

Gallant bol od začiatku procesu favoritom Rangers na trénera. Niet sa čomu čudovať. Vyhral Memorial Cup, dvakrát titul v QMJHL a tento rok aj na majstrovstvách sveta. V NHL mu najlepšie vyšiel ročník 2017/18, v ktorom doviedol vtedajšieho nováčika, Vegas, až do finále Stanleyho pohára. V tom roku získal Cenu Jacka Adamsa.

New York sa nedostal do play-off od roku 2017 a v poslednej sezóne skončil na 16. mieste ligového poradia. Vo Východnej divízii mu to však k postupu nestačilo. Po sezóne sa z tímu porúčali tréner David Quinn, generálny manažér Jeff Gorton a prezident John Davidson.

Napriek zmenám sa však očakáva, že tím bude pokračovať v napredovaní. Jeho jadro tvoria hviezdy Artemij Panarin, Mika Zibanejad, Adam Fox a Igor Šesťorkin. Tím má veľa ďalších mladíkov, ktorých bude Gallant chcieť učiť jednu podstatnú vec – tvrdo pracovať.

„Chcem, aby sme boli najtvrdšie pracujúcim tímom v lige. Musíme tvrdo pracovať, musíme tvrdo bojovať, musíme spôsobiť, aby ostatné tímy hovorili: Tento tím pracuje tvrdo každý večer,“ poznamenal Gallant.

„Viem, že urobíme veľký krok. Dúfajme, že to bude skutočne veľký krok. Uvidíme, čo sa stane, keď začne tréningový kemp, ale viem jednu vec – máme excelentnú zostavu a pustíme sa hneď do práce, aby sme z nej vyťažili to najlepšie, čo sa dá.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL