Odborník známkoval hráčov Bruins. Ako dopadol Halák?

Novinár Steve Conroy z denníka Boston Herald sa pustil do známkovania hráčov Bruins po sezóne 2020/21. V tíme pôsobil aj slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý dostal v bránkovisku najhoršiu známku.

Halákovi odborník znížil už po minulej sezóne známku na B- a teraz dopadol ešte o kúsok horšie, keď dostal hodnotenie C+. Kým vlani Conroy o bratislavskom rodákovi skonštatoval, že už viac vyzeral ako náhradník a nie druhá jednotka, tento rok ho slovne ohodnotil takto:

„Sezónu skončil s 90,5% úspešnosťou zákrokov a Swayman ho obral o pozíciu náhradníka. Čiastočne bol obeťou okolností – vynechal dôležitý čas pre Covid, ale už nebol taký efektívny, ako bol vo svojich prvých dvoch sezónach v Bostone.“

Dana Vladařa pre malú vzorku nehodnotil a ostatní brankári dostali lepšie hodnotenie. Veterán Tuukka Rask, ktorá mal vlani známku A-, sa tentoraz musel uspokojiť so známkou B. Čisté A dostal mladík Jeremy Swayman.

Tréner Bruce Cassidy si vyslúžil známku C+, generálny manažér Don Sweeney B. A aké známky dostali ostatní hráči?

Obrancovia: Charlie McAvoy – A+, Matt Grzelcyk – B, Mike Reilly – B, Brandon Carlo – B, Kevan Miller – B, Connor Clifton – B, Steven Kampfer – B, Jarred Tinordi – B-, Jeremy Lauzon – C+, Jakub Zbořil – C.

Útočníci: Brad Marchand – A+, Patrice Bergeron – A, David Krejčí – A, Craih Smith – A, David Pastrňák – B, Taylor Hall – B+, Nick Ritchie – B-, Curtis Lazar – C+, Trent Frederic – C, Jack Studnicka – C-, Karson Kuhlman – C-, Charlie Coyle – C-, Chris Wagner – D, Sean Kuraly – D, Jake DeBrusk – F.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 06. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL