NHL a Blackhawks vraj tajili sexuálne obťažovanie hráčov

Vedenie NHL a tím Chicago Blackhawks sa ocitli v horúcich vodách po tom, čo sa vraj snažili ututlať údajné sexuálne napadnutie dvoch bývalých hráčov niekdajším trénerom Bradom Aldrichom.

Správanie Aldricha sa vraj stalo v manažmente tímu otvoreným tajomstvom, no všetko sa tajilo a nič sa nedostalo na verejnosť. Za toto skritizoval ligu niekdajší hráč Detroitu, Calgary a Bostonu Sheldon Kennedy.

„Mlčanie NHL v tomto prípade a odmietanie sa zaviazať k nezávislému vyšetrovaniu sa rovná zbabelosti. Je zbabelé neriešiť niečo také verejne a skrývať to vo svojej kancelárii. Ľudia, ktorí o tom vedeli a nič neurobili, by za to mali niesť zodpovednosť,“ povedal Kennedy pre TSN.

Horšie na celej situácii je, že záznamy polície v Michigane ukazujú, že si policajt pýtal v roku 2013 od Blackhawks informácie o tom, prečo Aldrich opustil svoju pozíciu. Tím vraj odmietol spolupracovať bez súdneho príkazu.

Momentálne nie je známe, ktorí dvaja hráči mali byť terčom sexuálneho obťažovania, no žalujú tím a jeho niekdajší hlavný tréner Paul Vincent je pripravený postaviť sa ako svedok na ich stranu.

„Cítim, ako mi padol kameň zo srdca... Postavím sa a poviem, čo sa stalo. Viem, čo robil tím, aby to ututlal a prehovoriť o tom bola tá správna vec na vykonanie,“ poznamenal Vincent.

Hráči sa vraj obrátili na Vincenta a ten na druhý deň zvolal stretnutie s prezidentom Johnom McDonoughom, generálnym manažérom Stanom Bowmanom, viceprezidentom hokejových operácií Alom MacIsaacom a fyzioterapeutom Jamesom Garym po jeho boku. Vedenie vraj požiadal, aby správanie Aldricha nahlásili chicagskej polícii. Táto požiadavka bola zamietnutá. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 24. 06. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL