Jaroš chce zostať v Amerike. Výmenu do San Jose si pochvaľoval

Slovenský obranca Christián Jaroš v tejto sezóne čakal dlho, kým po pauze a karanténe mohol hrať zápasy. Nakoniec ich odohral len 18 za oba tímy San Jose. Napriek tomu však sezónu hodnotí pozitívne.

„Som rád, že som sa dostal do San Jose, prebojoval sa do prvého tímu a odohral som zápasy. Nie je ľahké presunúť sa v polovici sezóny, ešte k tomu pre hráča, ktorý nemá stabilné miesto v tíme. Preto ju hodnotím pozitívne, ale určite bol by som radšej, ak by som odohral viac zápasov,“ povedal Jaroš pre denník Šport.

Dvadsaťpäťročný košický rodák strávil prvé tri roky v zámorí v organizácii Ottawy, ktorá ho draftovala v roku 2015 z celkového 139. miesta. Po výmene do San Jose dostal opäť motiváciu a bol rád, že sa v tíme znova stretol s kamarátom Rudolfom Balcersom, ktorého Sharks získali z waiver listiny len o týždeň skôr. Vyhovovala mu aj zmena klímy.

„Bola to dobrá zmena, najmä čo sa týka podnebia. Chcel som skúsiť hrať v Amerike a som veľmi rád, že výmena do USA vyšla. Zmena bola veľká, v Kanade sme mali -30 stupňov, v Amerike +30,“ poznamenal Jaroš.

Jaroš odohral v nižšej AHL 11 zápasov, v ktorých zaznamenal tri asistencie, dve trestné minúty a šesť plusových bodov. Za prvý tím Sharks odohral sedem zápasov so ziskom asistencie, dvoch trestných minút a štyroch mínusových bodov.

Jeho aktuálna zmluva, ktorú podpisoval ešte so Senators, skončí 28. júla, kedy sa bude môcť stať obmedzeným voľným hráčom s právom prihlásiť sa na arbitráž. Po štyroch rokoch v zámorí sa na návrat do Európy ešte nechystá.

„Momentálne všetko rieši agent s manažérom, nechávam to na nich. Samozrejme, chcem ostať v Amerike, je to môj cieľ. Uvidíme, čo sa stane v najbližších dňoch,“ skonštatoval Jaroš.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 03. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL