Dva tímy, ktoré by si mali upísať Tomáša Tatara

Tím Montreal Canadiens bojuje vo finále Stanleyho pohára, ale Tomáš Tatar celý boj sleduje len ako divák. Niet pochýb o tom, že po dvoch úspešných sezónach mu po ročníku 2020/21 zvoní na koniec pôsobenia v Quebecu. Nie je však jasné, kam by mohli viesť jeho ďalšie kroky.

Tatar bol dôležitým hráčom „Habs“ a od svojho príchodu si sadil s Philipom Danaultom a brendanom Gallagherom, s ktorými vytvoril jeden z top útokov ligy. Koncom mesiaca sa však stane neobmedzeným voľným hráčom, ktorý si pravdepodobne bude hľadať nový domov. Podľa Michaela DeRosu by mu mali dať šancu dva tímy, ktoré si tento rok play-off nezahrali. Tým prvým je New Jersey Devils.

„Tatar sa v budúcej sezóne bude chcieť odraziť od dna, takže New Jersey by pre neho mohol byť dobrý domov. Hrať za tím, ako sú Devils, mu umožní mať prominentnú pozíciu, pretože na ľavom krídle sú trochu slabí. Mal by tiež šancu hrať po boku Nica Hischiera alebo Jacka Hughesa. To by mu mohlo dať veľkú šancu na ofenzívne úspechy,“ poznamenal DeRosa.

Na opačnom pobreží Spojených štátov láka slnečná Kalifornia láka mnohých hráčov. Sú tam tri tímy, pričom hodiť by sa mohol napríklad mužstvu San Jose Sharks, ktoré má ambície vrátiť sa čo najskôr do play-off.

„Sharks sú proti predstave prestavby, ale na ich zostave je treba vážne zapracovať. Nemajú peniaze na angažovanie super hviezdy, ale mohli by si poľahky dovoliť Tatara. To by im pomohlo posilniť prvú šestku útoku, čo je skutočná nevyhnutnosť, ak chcú byť v budúcej sezóne konkurencieschopní. Pre San Jose sa to zdá byť ako ťah s nízkym rizikom a veľkou odmenou, takže niet dôvodov, prečo by sa to nemohlo skúsiť,“ uviedol DeRosa.

Vedeli by ste si Tatara v jednom z týchto dvoch tímov predstaviť? rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 04. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL