Vykúpi Detroit zo zmluvy Richarda Pánika?

Už od dnes sa v kanadsko-americkej NHL budú môcť hráči vykupovať zo zmlúv. Bude sa to v tomto roku týkať aj slovenského hráča? Adeptom sa zdá byť Richard Pánik, hoci nie horúcim, ako naznačuje známy novinár Kevin Allen z Detroit Hockey Now.

Generálny manažér Detroitu, Steve Yzerman, bude mať podľa neho za primárnych adeptov na vykúpenie zo zmluvy Fransa Nielsena a Danyho DeKeysera. Mohol by však zvážiť aj Pánika, ktorého získal vo výmene Anthonyho Manthu do Washingtonu, do ktorého Slovák príliš nezapasoval.

Yzerman by sa však v tomto smere nemusel ponáhľať a počkať si na expanzným draft. Je vysoko nepravdepodobné, že by si Seattle vybral Nielsena či DeKeysera. Red Wings pritom nemajú urgentnú potrebu niekoho vykupovať, keďže majú hromadu miesta pod stropom.

Ak by však Allen mal urobiť rozhodnutie, koho z danej trojice vykúpiť, boli by to práve tridsaťsedemročný Nielsen, ktorému v zmluve zostáva jeden rok s „cap-hitom“ 5,25 milióna dolárov, a tridsaťjedenročný DeKeyser, ktorý má ešte jeden platný rok s „cap-hitom“ 5 miliónov dolárov.

Pánika, ktorý má v 30 rokoch ešte dva roky vo svojej zmluve s „cap-hitom“ 2,7 milióna dolárov, by si v tíme ešte podržal.

„Ak Red Wings vykúpia Pánika, jeho cap-hit v novej sezóne by bol iba 483 000 dolárov, 1,28 milióna dolárov v ďalšom ročníku a 933 000 dolárov v posledných dvoch rokoch. No, Pánik môže byť užitočným hráčom, pretože môže byť zaradený do druhého aj tretieho útoku. Ak nepotrebujú miesto pod stropom, mali by si ho v nadchádzajúcej sezóne udržať. Má v sebe aj nejaké ofenzívne zručnosti,“ poznamenal. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL