Sú toto tímy, v ktorých by mohol skončiť Jaroslav Halák?

Jaroslav Halák bude v budúcej sezóne pravdepodobne nosiť nový dres. Po vzostupe Jeremyho Swaymana stratil miesto v základnej zostave Bostonu a koncom mesiaca sa zrejme stane neobmedzeným voľným hráčom. Kam by mohli viesť jeho ďalšie kroky?

Zapojte sa:
Sezóna skončila, prejavte svoj názor v letnej ankete o NHL

Túto otázku si položil aj Michael DeRosa, ktorý verí, že slovenský brankár má na to, aby v NHL robil ešte minimálne náhradníka. Za najväčší kameň úrazu v jeho poslednej sezóne označil ochorenie Covid-19, po ktorom sa nedokázal dostať do rytmu.

Potom vytipoval dva tímy, pre ktoré by mohol byť bratislavský rodák skvelou akvizíciou. Prvým bolo kalifornské San Jose.

„San Jose potrebuje aspoň jedného nového brankára, ak sa chce vyhnúť prestavbe. Halák by bol instantným vylepšením oproti tomu, čo majú Sharks teraz. Pre neho by to mohla byť hlavná destinácia, ak si želá byť brankárskou jednotkou. Sharks však nie sú takí spoľahliví v defenzíve ako Bruins, takže ak by sa k nim pripojil, vyžadovalo by si to veľa tvrdej práce. Ak by si upísali okrem neho niekoho iného, mohli by mať pekný tandem, s ktorým by pracovali. Vyžadovalo by si to však vykúpiť zo zmluvy Martina Jonesa,“ poznamenal DeRosa, ktorý za druhý tím vybral Carolinu.

„Hurricanes môžu prísť o Jamesa Reimera i Patra Mrázka cez trh s voľnými hráčmi. Našťastie, majú Alexa Nedeljkovica, no ako mladý brankár bude potrebovať nejakú podporu. Halák sa zdá byť ako úžasná možnosť, pretože by mohol byť pre mladíka mentorom. Halák má aj bohaté skúsenosti z play-off, takže by mohol vykročiť, ak by to bolo potrebné počas vyraďovacích bojov. Tiež si nevyžiada veľa peňazí, takže by Hurricanes mali priestor v rozpočte aj na ďalšie posily.“

Vedeli by ste si Haláka predstaviť v jednom z týchto mužstiev? rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 09. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL