Rozlúčka s Tatarom? Generálny manažér Montrealu ocenil jeho prístup

Je pravdepodobné, že sa v tomto lete cesty Tomáša Tatara a tímu Montreal Canadiens rozídu. Záver pôsobenia nebol ružový, no slovenský útočník si vraj aj napriek ťažkej situácii zachoval profesionálny prístup.

Tatar naposledy hral v piatom zápase série prvého kola proti Torontu a následne bol až do konca play-off zdravým náhradníkom. Zostal ním aj vtedy, keď by sa jeho ofenzívna pomoc vo finále proti Tampe hodila. To vzbudilo nejednu špekuláciu, či nedošlo ku konfliktu medzi ním a trénerom, resp. vedením.

Generálny manažér „Habs“ Marc Bergevin však na piatkovej tlačovej konferencii ocenil ukážkový prístup tridsaťročného Dubničana, ktorý bol v šatni „skutočne pozitívny“ napriek tomu, že vo väčšine play-off nehral.

Bergevin povedal, že Tatar nespôsobil žiadne problémy, poďakoval mu za jeho prínos a zaželal mu všetko dobré, ak by sa do Montrealu už nevrátil.

Kanadskí novinári mali v piatok záujem hovoriť aj priamo so slovenským hokejistom, no on sa podľa Erica Engelsa so Sportsnet rozhodol, že ich otázkam čeliť nebude. Prakticky sa s ním už aj rozlúčil.

„Mal by som povedať, že bolo potešením jednať s Tatarom počas jeho pôsobenia v Montreale. Mal tu pár skvelých sezón a ak je tu na konci svojej cesty, želám mu len to najlepšie,“ poznamenal Engels. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL