Slovák vo výmene! Richard Pánik opäť mení dres

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL urobila aj jedna výmena. Zaujímavá je aj pre slovenských fanúšikov, pretože jej súčasťou bol aj hráč pôvodom spod Tatier.

Tím New York Islanders naplnil špekulácie a vymenil obrancu Nicka Leddyho, ktorý smeruje do tímu Detroit Red Wings. Opačným smerom putuje celková 52. voľba na tohtoročnom drafte a útočník Richard Pánik.

Na to, aby sa výmena zrealizovala, zároveň museli „červené krídla“ akceptovať, že si udržia polovicu Pánikovho ročného platu 2,75 milióna dolárov. Jeho zmluva vyprší po sezóne 2022/23. Leddyho zmluva, ktorá má „cap-hit“ 5,5 milióna dolárov, vyprší po budúcom ročníku.

Tridsaťročný Leddy strelil dva góly a nazbieral 29 asistencií v 56 zápasoch poslednej sezóny. V priemere pritom hrával 21 a pol minúty na zápas. V kariére hrával aj za Chicago, s ktorým v roku 2013 získal Stanleyho pohár.

Pánik, ktorý je rovnako starý, začal posledný ročník vo Washingtone, za ktorý odohral 36 zápasov so ziskom troch gólov a šiestich asistencií. Potom bol vymenený do Detroitu, v drese ktorého zaznamenal gól a tri asistencie v 12 stretnutiach.

Pre martinského rodáka budú Islanders siedmym tímom v NHL. Postupne si prešiel cez Lightning, Maple Leafs, Blackhawks, Coyotes, Capitals a Red Wings. V 517 zápasoch nazbieral 194 bodov za 88 gólov a 106 asistencií. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL