3x3 najlepší útočníci pred draftom 2021

Prvé kolo vstupného draftu v NHL sa uskutoční už tento piatok. Poďme si predstaviť deväť talentovaných útočníkov, ktorí by mohli skončiť pomerne vysoko. Rozdelili sme si ich po troch pre každý útočný post.

Odporúčame:
Top 5 obrancov a brankárov pred draftom 2021

Centri

MATTHEW BENIERS
Osemnásťročný talent bol najmladším hráčom USA na posledných MS juniorov, na ktorých viedol druhý útok a vyprodukoval gól a dve asistencie v siedmich dueloch. Za sebou má prvú vysokoškolskú sezónu. V drese Michiganu zaznamenal 24 bodov (10+14) v 24 zápasov. Na jar ako jediný americký hráč z tejto draftovej triedy absolvoval aj seniorské MS, na ktorých strelil jeden gól v štyroch dueloch. V rebríčku CSS skončil šiesty medzi severoamerickými korčuliarmi. Je to komplexný útočník s vysokou pracovnou morálkou.

MASON McTAVISH
Dvojkou medzi korčuliarmi zo Severnej Ameriky bol tento osemnásťročný Kanaďan, ktorý bol kapitánom reprezentácie do 18 rokov na svetovom šampionáte, keď absentoval Shane Wright. V siedmich dueloch na turnaji nazbieral 11 bodov (5+6). Keďže OHL sa v poslednom ročníku nehrala, príležitosť na hranie si našiel vo Švajčiarsku, kde v druhej najvyššej lige zaznamenal 11 bodov (9+2) v 13 stretnutiach. Má skvelý hokejový cit a dokáže hrať tvrdo.

KENT JOHNSON
Hneď za McTavishom skončil v rebríčku osemnásťročný Johnson ktorý bol spoluhráčom Beniersa v Michigane. Je síce prirodzeným centrom, ale hral na ľavom krídle, kde vyprodukoval 27 bodov (9+18) v 26 zápasoch. V sezóne predtým viedol BCHL so 101 bodmi (41+60), ktorá nazbieral len v 52 dueloch. Oceňuje sa u neho jeho rýchlosť, kreativita a šikovné ruky.

Ľaví krídelníci

WILLIAM EKLUND
Jednotka medzinárodného rebríčka CSS sa prezentuje dobrou rýchlosťou, skvelým videním a šikovnými rukami. V elitnej švédskej SHL sa stal nováčikom roka, keď v drese Djurgardens IF strelil 11 gólov a pridal 12 asistencií v 23 zápasoch. Osemnásťročný Švéd dostával slušnú dôveru trénera, keď medzi mužmi hrával 15 a pol minúty na zápas.

BRENNAN OTHMANN
Keďže sa OHL v poslednej sezóne nehrala, aj on si našiel pôsobisko v Európe. V druhej najvyššej švajčiarskej lige odohral 34 zápasov, v ktorých strelil sedem gólov a pridal deväť asistencií. Medzi mužmi sa nestratil a prekvapil aj tvrdou hrou a ochotou blokovať strely. Zahraj si aj na zlatých MS do 18 rokov, kde v drese Kanady zaznamenal tri góly a tri asistencie v siedmich dueloch.

ZACHARY L´HEUREUX
Osemnásťročný Kanaďan má mimoriadne šikovné ruky, pričom sa nebojí hrať do tela a priamočiaro smerom k bráne. V minulej sezóne QMJHL bol druhým najproduktívnejším hráčom Halifaxu, keď v 33 zápasoch nazbieral 39 bodov (19+20). Menšie obavy však spôsobujú jeho časté suspendácie, pre ktoré je niekedy prirovnávaný aj k Tomovi Wilsonovi.

Praví krídelníci

DYLAN GUENTHER
Ide o šikovné strelca gólov, ktorý však dokáže aj brániť a hrať v oslabeniach. V severoamerickom rebríčku CSS skončil na piatom mieste. V juniorskej WHL odohral za Edmonton 12 zápasov, v ktorých strelil 12 gólov a pridal 12 asistencií. Kanadu reprezentoval na MS do 18 rokov, na ktorých strelil štyri góly a pridal tri asistencie v siedmich dueloch.

MATTHEW CORONATO
Pohyblivý krídelník nastúpi v budúcej sezóne na Harvard. V 18 rokoch je tento rodák z new Yorku mentálne vyzretý a na ľade si dokáže vytvoriť priestor. V poslednej sezóne hrával v USHL, kde vyprodukoval 85 bodov v 51 zápasoch. Strelil až 48 gólov, pričom osem z nich bolo víťazných.

NIKITA ČIBRIKOV
Osemnásťročný Rus je predovšetkým tvorcom hry. Je to rýchly a šikovný korčuliar, ktorý dokáže aj napádať súperov. V medzinárodnom rebríčku CSS skončil na štvrtom mieste po sezóne, v ktorej odohral aj 16 zápasov v KHL. V drese Petrohradu zaznamenal gól a asistenciu. V nižšej VHL zaznamenal 8 bodov (3+5) v 20 dueloch, v juniorskej MHL 9 bodov (3+6) v 11 stretnutiach. Reprezentoval aj Rusko na MS do 18 rokov, kde bol produktívny – v siedmich zápasoch nazbieral 13 bodov (4+9).

Ďalší útočníci, ktorí stoja za pozornosť: Cole Sillinger, Chaz Lucius, Aatu Raty, Isak Rosen, Fabian Lysell, Alexander Kisakov, Fiodor Svečkov, Simon Robertsson, Zach Bolduc.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL