Brankárska výmena: Detroit získal od Caroliny mladú hviezdu

Tím Detroit Red Wings vo štvrtok získal od tímu Carolina Hurricanes brankára Alexa Nedeljkovica, za ktorého obetoval voľbu v treťom kole tohtoročného draftu a práva na brankár Jonathana Berniera, ktorý sa 28. júla môže stať neobmedzeným voľným hráčom.

Dvadsaťpäťročný Nedeljkovic má za sebou vydarený nováčikovský ročník, v ktorom skončil tretí v hlasovaní o Calderovu trofej. Dosiahol bilanciu 15-5-3 s 93,2% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,90 inkasovaného gólu na zápas. V play-off kryl 92 % striel pri bilancii 4-5.

Nedeljkovicovi tiež končí aktuálna zmluva a ako obmedzený voľný hráč mal právo prihlásiť sa na arbitráž. Na ňu s ním Hurricanes podľa Pierrea LeBruna ísť nechceli. S Detroitom sa dohodol na dvojročnom kontrakte v celkovej hodnote 6 miliónov dolárov.

Tridsaťdvaročný Bernier dosiahol v poslednej sezóne bilanciu 9-11-1 s 91,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,99 inkasovaného gólu na zápas. V Detroite pôsobil od ročníka 2018/19. Predtým si zachytal aj za Los Angeles, Toronto, Anaheim a Colorado. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL