NHL zverejnila rozpis budúcej sezóny. Otvorí ju zaujímavý večer

NHL vo štvrtok zverejnila rozpis sezóny 2021/22, ktorej základná časť potrvá od 12. októbra do 29. apríla – v závislosti od toho, či sa jej hráči zúčastnia olympijského turnaja alebo nie.

Rozpis zahŕňa aj dvojtýždňovú prestávku medzi 7. a 22. februárom, ktorá umožňuje hráčom zapojiť sa do olympijského turnaja. Ak by na Olympiádu nešli, pravdepodobne sa táto prestávka zruší a základná časť skončí skôr.

Otvárací večer novej sezóny bude pozostával len z dvoch zápasov, no pôjde o atraktívny program. Majstrovský banner si vyvesí Tampa Bay, ktorá bude hostiť Pittsburgh. Následne uvidíme vo vzájomnom súboji dva najnovšie tímy NHL – Vegas a Seattle, pre ktorý pôjde o historickú premiéru v súťažnom zápase.

Každý tím odohrá 26 zápasov v rámci svojej divízie, 24 zápasov proti ostatným súperom zo svojej konferencie a 32 zápasov proti súperom z opačnej konferencie. Liga sa vracia k svojím bežným divíziám a rozpis nevytvorila tak, aby tímy medzi sebou hrali série zápasov, čo sa v „pandemickom“ ročníku hráčom celkom páčilo.

Víkend hviezd sa uskutoční v Las Vegas 4. a 5. februára.

V ročníku sa vrátia aj zápasy pod holým nebom. Winter Classic bude 1. januára 2022 súbojom Minnesoty a St. Louis v Minneapolise. V Nashville sa zase uskutoční zápas zo Štadiónovej série, v ktorom si 26. februára zmerajú sily Predators a Tampa Bay, ktorá ešte nikdy takýto zápas nehrala.

Zaujímavé bude sledovať aj zápasy v nových arénach. Seattle svoj prvý duel v Climate Pledge Arene odohrá 23. októbra proti Vancouveru a prvý zápas v UBS Aréne odohrajú Islanders proti Calgary 20. novembra. Repríza finále sa uskutoční 7. decembra, kedy Canadiens privítajú Lightning.

Tu je plán otváracích domácich zápasov všetkých tímov:

12. októbra:
TBL vs. PIT, VGK vs. SEA

13. októbra:
COL vs. CHI, EDM vs. VAN, TOR vs. MTL, WSH vs. NYR

14. októbra:
ANA vs. WPG, BUF vs. MTL, CAR vs. NYI, CBJ vs. ARI, DER vs. TBL, FLA vs. PIT, LAK vs. VGK, NSH vs. SEA, NYR vs. DAL, OTT vs. TOR

15. októbra:
NJD vs. CHI, PHI vs. VAN

16. októbra:
BOS vs. DAL, MTL vs. NYR, PIT vs. CHI, SJS vs. WPG

18. októbra:
ARI vs. STL, CGY vs. ANA

19. októbra:
CHI vs. NYI, MIN vs. WPG

21. októbra:
WPG vs. ANA

22. októbra:
DAL vs. LAK

23. októbra:
SEA vs. VAN, STL vs. LAK

26. októbra:
VAN vs. MIN

20. novembra:
NYI vs. CGYrnrn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 23. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL