Draft sa postaral o rodinné stretnutia aj u Dachovcov, Makarovcov i Doanovcov

V piatok sme videli pekný moment, keď sa naplnil sen talentovaného obrancu Lukea Hughesa, ktorého si vybral tím s jeho bratom v zostave. Sobota nám však takýchto rodinných stretnutí na vstupnom drafte NHL priniesla ešte niekoľko.

Hughesa si zo 4. miesta vybral tím New Jersey Devils, za ktorý hráva aj jeho starší brat Jack. Luke mal výhodu v tom, že ešte mohol prípadne počítať aj s Vancouverom, v ktorom pôsobí jeho ďalší súrodenec, obranca Quinn.

Taký Kirby Dach je v lige z rodiny len jeden. Len nedávno, v roku 2019, si ho z tretieho miesta vybralo Chicago Blackhawks, v ktorom pôsobí dodnes. A aj preto mal obrovskú radosť, keď jeho zamestnávateľ v sobotu siahol po jeho bratovi Coltonovi, ktorý je centrom. Vybraný bol zo 62. miesta.

„Bolo to pekné, ako môžete vidieť. S Chicagom to pre nás bude omnoho ľahšie, budeme spolu a to je vzrušujúce. Bol by som nadšený aj keby som v inom tíme, no som extrémne nadšený, že si ma vybralo práve Chicago,“ povedal mladší zo súrodencov.

Podstatne neskôr sa v drafte o rovnaký moment postaral aj tím Colorado Avalanche, ktorý si z 220. miesta vybral útočníka Taylora Makara. Ide o mladšieho brata hviezdneho obrancu Caleho, ktorý mal za sebou tiež vydarený deň – s denverským tímom podpísal nový, lukratívny kontrakt.

„Je to veľmi tvrdo pracujúci chlapec. Prirovnávam ho k Joshovi Andersonovi, no s dotieravosťou jedného z bratov Tkachukovcov,“ povedal Cale Makar, ktorého Avalanche draftovali v roku 2017 z celkového štvrtého miesta.

Draft nespojil dokopy len bratov. Tím Arizona Coyotes si z celkového 37. miesta vybral krídelníka Josha Doana, ktorý je synom niekdajšieho kapitána tímu a súčasného člena manažmentu Shanea Doana. Aj ten bol pritom draftovaný rovnakou organizáciou, hoci to bolo ešte v ére Jets v roku 1995 (7. miesto).

„Dnešok bol dňom, ku ktorému smerovala už dlho jeho tvrdá práca, aby mal tú príležitosť byť draftovaný do NHL. Je to niečo, čo nebral za samozrejmosť. Pre mňa je neskutočné, že ho vybrali práve Coyotes. Zaslúži si každý kúsok všetkého, čo sa mu dnes dostáva. Som na neho hrdý,“ povedal Shane Doan.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL