Slovenská krv prúdi aj v ďalšom draftovanom hráčovi

V sobotu bol v NHL draftovaný jediný Slovák, no útočník Jakub Demek nebol jediným nádejným hokejistom, ktorý zaujal niektorý z 32 tímov kanadsko-americkej ligy a pritom mu v žilách prúdi slovenská krv.

Už v druhom kole, z celkového 57. miesta, siahol tím Toronto Maple Leafs po americkom útočníkovi Matthewovi Kniesovi. Jeho meno to síce úplne nenapovie, no obaja jeho rodičia sú Slováci.

Knies sa narodil slovenským rodičom už v arizonskom Phoenixe a hoci je americkým reprezentantom a žije v Spojených štátoch amerických, mal na sebe už aj slovenský dres. V ročníku 2013/14 odohral tri duely za bratislavský Slovan.

Osemnásťročný talent má za sebou druhú plnú sezónu v USHL, kde v drese Tri-City vyprodukoval 17 gólov a 25 asistencií v 44 stretnutiach. V budúcom ročníku nastúpi na Minnesotskú univerzitu.

Matthew má aj staršieho brata Phila, ktorý je tiež hokejistom. Ten sa stihol svojím rodičom narodiť ešte v Bratislave predtým, ako odišli do zámoria. V NHL nebol draftovaný a posledné štyri roky strávil na univerzitnej úrovni.

Obaja vášeň k hokeju zdedili po otcovi Miroslavovi, ktorý bol hokejovým fanúšikom a sám sa mu trochu venoval. Neprekvapí, že rodina si obľúbila miestnych Coyotes, no teraz si zrejme získa ich srdce aj Toronto.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 07. 2021 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL