Tampa vymenila Johnsona za Seabrooka

Tím Tampa Bay Lightning vymenil v utorok útočníka Tylera Johnsona a voľbu v druhom kole draftu do Chicaga za obrancu Brenta Seabrooka.

Johnson, ktorý vo štvrtok oslávi 31. narodeniny, má vo svojej zmluve s „cap-hitom“ 5 miliónov amerických dolárov platné ešte tri roky. V poslednej sezóne odohral 55 zápasov so ziskom 22 bodov (8+14) a v 23 dueloch play-off pridal štyri góly a tri asistencie.

Po individuálnej stránke išlo o jeho najhoršiu sezónu v kariére, no medzi sezónami 2013/14 a 2018/19 mal priemer 25 gólov a 55 bodov na jednu plnú sezónu. V novom tíme bude zrejme centrom tretieho útoku, ak by sa Jonathan Toews rozhodol vrátiť.

Tridsaťšesťročný Seabrook v poslednej sezóne nehral a v marci povedal, že pre zranenie bedrového kĺbu končí kariéru. Jeho osemročná zmluva s ročnou hodnotou 6,875 milióna dolárov platí do konca sezóny 2023/24.

Chicago malo počas posledného ročníka zapísaného trojnásobného šampióna na listine dlhodobo zranených hráčov, čo sa teraz očakáva, že urobí aj Tampa. V konečnom dôsledku si tak platový rozpočet prečistí podľa Chrisa Johnstona o 3,2 milióna dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL