Colorado našlo nástupcu Grubauera v Arizone

Tím Colorado Avalanche prišiel v prvý deň otvorenia trhu s voľnými hráčmi o brankára Philippa Grubauera, ale ešte v ten istý deň si našiel náhradu. Od tímu Arizona Coyotes získal Darcyho Kuempera za obrancu Conora Timminsa, voľbu v 1. kole draftu 2022 a podmienečnú voľbu v 3. kole draftu 2024.

Kuemper mal v minulej sezóne bilanciu 10-11-3 s 90,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,56 inkasovaného gólu na zápas. Vychytal aj dve nuly a vo svojej zmluve má platný ešte jeden rok s „cap-hitom“ 4,5 milióna amerických dolárov. Jeden milión si Arizona ponecháva.

Avalanche hľadali brankára po tom, čo Grubauer v stredu podpísal šesťročnú zmluvu za 35,5 milióna dolárov so Seattleom. Keumper by mal v budúcej sezóne vytvoriť tandem s Pavlom Francouzom, ktorý vynechal minulý ročník pre operáciu zranenia dolnej časti tela.

Timmins odohral v minulom ročníku za Colorado 31 zápasov, v ktorých vyprodukoval sedem asistencií. Coloradu patril od draftu v roku 2017, na ktorom si ho vybralo z celkového 32. miesta. Odvtedy absolvoval v NHL 33 zápasov základnej časti a 10 zápasov play-off.

Aj Arizona v stredu prišla o brankára, keď Antti Raanta podpísal dvojročný kontrakt s Carolinou. Podpísala však aj ročnú zmluvu s Carterom Huttonom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL