Strastiplná cesta: Ferland pripustil, že jeho kariéra skončila

Známy útočník Micheal Ferland z Vancouveru Canucks je otvorený a úprimný o svojich vyhliadkach do budúcnosti. Momentálne sa nevie predstaviť, ako znova hrá v NHL.

„Nie som ani len blízko k návratu. Snažím sa len uzdraviť. Cítim sa lepšie. Želám si, aby som sa mohol vrátiť, ale viem, na čom po zdravotnej stránke som. Je to pre mňa náročné rozhodnutie, ale nemyslím si, že budem ešte niekedy hrať profesionálne. Znova už do kontaktov nepôjdem, musím sa o seba starať,“ povedal Ferland pre The Athletic.

Ferland sa snažil niekoľkokrát vrátiť do akcie z viacerých otrasov mozgu počas ročníka 2019/20, ale nedokázal sa rozbehnúť a mal dokonca problémy dokončiť zápasy, do ktorých sa zapojil.

„Teraz som na tom lepšie, no tie posledné otrasy trvalo omnoho dlhšie na zotavenie. Z toho, ktorý som utrpel pri bitke s Cliffordom v L.A., som sa zotavoval takmer rok, rovnako ako teraz. Začínam sa cítiť lepšie, ale viem, na čom je moje zdravie a viem, že už to za to nestojí,“ prezradil Ferland.

„Je to moja rodina, na čom záleží. Moja žena nechce, aby som už viac hra. Tak ako milujem hranie a chcem hrať, tak mi to nestojí za ďalší otras mozgu a návrat do tej hlbokej diery. Chcem začať korčuľovať, hrať hokej rekreačne, bezkontaktne. Chýba mi hranie, chýba mi strieľanie gólov.“

Ferland bol draftovaný Calgary v piatom kole v roku 2010. Po niekoľkých sezónach u Flames si zahral aj za Carolinu a Vancouver. V NHL odohral 335 zápasov, v ktorých strelil 60 gólov a nazbieral dokopy 134 bodov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 29. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL