Suter verí, že dokáže hrať ešte dlho. Nillovi pripomína jednu legendu

Skúsený obranca Ryan Suter má už 36 rokov a za sebou vykúpenie zo zmluvy v Minnesote, no je presvedčený, že ešte stále má pred sebou najlepšie roky kariéry.

Suter podpísal v stredu štvorročnú zmluvu s Dallasom, ktorá mu ročne vynesie 3,65 milióna amerických dolárov. Mnohí do považovali za menší risk, keďže zmluva bude končiť, keď už bude štyridsiatnikom. On však verí, že to nebude žiaden problém.

„Myslím si, že ak bude chcieť, dokážem hrať do 45 rokov,“ povedal Suter. „Myslím si to vzhľadom na spôsob, akým hrám. Moja hra sa za posledných 10 rokov nezhoršila. Myslím si, že sa v skutočnosti dokonca zlepšila.“

Niekdajší obranca Predators a Wild má za sebou analyticky najhorší ročník poslednej dekády. Jeho 0,34 bodu na zápas bolo najhoršie číslo od sezóny 2006/07 a jeho priemerný čas 22:11 bol jeho najnižší od ročníka 2007/08.

Avšak, Stars i iní záujemcovia verili, že Suter vydrží na vysokej úrovni ešte dlho.

„Boli to dobré konverzácie, ktoré som mal so všetkými tímami. Veľa z nich to cítilo rovnako ako ja. Tvrdili: ‘Dokážeš hrať tak dlho ako budeš chcieť pri spôsobe, akým hráč. Tak často do teba nevrážajú. Premýšľaš o hre, robíš dobré prihrávky, si v kondícii, staráš sa o svoje telo.’ To mi dodalo sebadôveru, že dokážem hrať aj po tejto zmluve, ak budem chcieť,“ poznamenal Suter.

Generálny manažér Dallasu Jim Nill dokonca prirovnal Sutera k legendárnemu Chrisovi Cheliosovi.

„Veľmi mi pripomína Chrisa Cheliosa, keď som bol v Detroite. Je to jeden z tých hráčov, ktorí zdanlivo nestarnú. Je to typ hráča, ktorý dokáže odohrať minútu a pol dlhé striedanie, vrátiť sa na lavičku a po 10 sekundách byť znova pripravený ísť na ľad. Má dobre stavané telo, železné pľúca a je to skvelý korčuliar,“ skonštatoval Nill.rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 07. 2021 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL