Coyotes by ešte nemuseli byť hotoví s budovaním mužstva

Pre tím Arizona Coyotes to bolo rušné leto, no generálny manažér Bill Armstrong by ešte mohol mať v zásobe pripravených niekoľko ťahov, aby posilnil mužstvo pre ročník 2021/22.

Väčšina jeho ťahov v lete zahŕňala odchody skúsených hráčov, ako boli Oliver Ekman-Larsson, Conor Garland a Darcy Kuemper, za ktorých pozískaval vysoké draftové voľby. Najnovšie ich získal aj výmenou Christiana Dvoraka do Montrealu.

Armstrong do tímu zobral aj niekoľko veteránov s jedno- alebo dvojročnými záväzkami, ktorých sa ich bývalé tímy už chceli zbaviť. Zahŕňa to Andrewa Ladda, Louia Erikssona, Shaynea Gostisbehereho, Jaya Beagleho, Antona Stralmana a Antoinea Roussela.

V ostatných týždňoch sa špekulovalo aj o tom, že by mohol tím opustiť obranca Jakob Chychrun. Insider Craig Morgan z AZ Coyotes však tvrdí, že tieto špekulácie nie sú pravdivé a tím chce mužstva stavať práve okolo dvadsaťpäťročného obrancu.

Výmeny Kuempera, Ekman-Larssona a Dvoraka však vytvorili veľké diery v bráne, obrane a v strede útoku. Tie musí tím ešte pred štartom ročníka zaplátať.

Armstrong by na to mohol využiť získané draftové voľby, no Morgan verí, že by skôr mohol monitorovať pohyby na waiver listine počas tréningového kempu. Niektoré tímy by totiž mohli byť nútené vystaviť na listine hráčov, ktorých by si inak radi udržali a ktorí môžu Coyotes ponúknuť relatívne veľa. rn


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 09. 2021 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL