Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Univerzita môže Coyotes aj vykopnúťArizonská štátna univerzita môže odstúpiť od spolupráce s tímom Arizona Coyotes. The Athletic informuje, že nájomná zmluva zahŕňa aj klauzulu, ktorá umožňuje vedeniu školy ukončiť dohodu aj pre nedodržanie „dobrého správania“. Hráči, vedenie ani majiteľ nemôžu byť predmetom škandálu alebo zlyhať v konaní, ktoré sa nestotožňuje s príkladom dobrého občana.

08. 04. 2024

Lazar by sa už do akcie vrátiť nemuselÚtočník New Jersey Curtis Lazar by mohol vynechať zvyšok sezóny pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v sobotnom zápase proti Ottawe. „Nie je na tom skvelo. Neviem, či ho ešte uvidíme v zvyšku sezóny,“ poznamenal v nedeľu tréner Travis Green. Devils odohrajú v základnej časti už len štyri stretnutia a majú minimálnu šancu na postup do play-off.
Video: Slafkovského delovka poškodila masku hviezde, na jeho vylúčenie doplatili CanadiensSlovenský útočník Juraj Slafkovský v nedeľnom zápase Montrealu proti Rangers nebodoval, ale so štyrmi strelami na bránu bol druhým najaktívnejším strelcom tímu po Coleovi Caufieldovi. Dve z nich boli celkom veľké šance, no vylámal si zuby na elitnom brankárovi Igorovi Šesťorkinovi. Pri prvej z nich mohol zvýšiť na 2:0, pri druhej obnoviť vedenie tímu na 2:1:



Slafkovského strela dokonca poškodila Šesťorkinovi masku:


Rangers sa podarilo vyrovnať na 1:1 už desať sekúnd po tom, či si Slafkovský sadil na trestnú lavicu za podrazenie. New York nakoniec docválal k víťazstvu 5:2.

Video: Fehérváry bodoval. Vylepšil si kariérne maximum Slovenský obranca Martin Fehérváry si pri nedeľnej prehre Washingtonu 2:3 po predĺžení vylepšil svoje bodové konto o asistenciu, keď mal prsty v góle Alexeja Protasa na 2:1. Svoje kariérne maximum v počte asistencií v jednej sezóne si tak vylepšil na 12. Vlani ich nazbieral desať, predtým deväť. Bratislavský rodák má na konte dokopy 15 bodov zo 61 duelov.

07. 04. 2024

Wild povolali Wallstedta Minnesota v sobotu povolala z Iowy z AHL talentovaného brankára Jespera Wallstedta. Michael Russo z The Athletic informoval, že zámerom je dať voľbe z prvého kola draftu 2021 ďalší štart v NHL počas päťzápasového výjazdu, ktorý štartuje v nedeľu v Chicagu a zahŕňa zastávky v Colorade, Vegas, San Jose a Los Angeles.
Nešťastné načasovanie Stützleho absencie Ottawa nastúpila na sobotný zápas proti New Jersey bez útočníka Tima Stützleho, ktorého sužuje zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Načasovanie zranenie nebolo ideálne, pretože Senators v sobotu večer rozdávali prvým 10 000 fanúšikov v Canadian Tire Centre figúrky s podobizňou hviezdneho Nemca.
Tampa hrala bez kľúčového útočníkaTampa Bay nastúpila na sobotný zápas proti Pittsburghu, ktorý skončil prehrou 4:5, bez útočníka Anthonyho Cirelliho. Toho trápi nešpecifikované zranenie, ktoré utrpel v druhej tretine štvrtkového zápasu proti Montrealu. „Nie je to dlhodobá záležitosť. Keď už máme isté play-off, preventívne opatrenia sa stali významnejšie,“ povedal tréner Jon Cooper, ktorému v druhom zápase po sebe nebol k dispozícii ani útočník Tanner Jeannot (horná časť tela).
Video: Pospíšil mal na hokejke gól noci! Čo tomu chýbalo?! Tím Calgary Flames predviedol v závere druhej tretiny sobotnej bitky o Albertu akciu, ktorú možno považovať za hokejovú lahôdku. Chýbala jej však čerešnička na torte, o ktorú sa mohol postarať slovenský útočník Martin Pospíšil. Ten šikovne prešiel cez brániaceho hráča, s pukom obišiel aj brankára, no do odkrytej brány ho už nedokázal poslať. Ak by skóroval, stav zápasu by bol vyrovnaný 2:2.

Video: Nechýbalo veľa a Slafkovský by bol viacbodový. Skvelá prihrávka ďalšou ukážkou jeho kvalít!Juraj Slafkovský sa pri sobotnej prehre Montrealu 2:4 s Torontom prezentoval krásnou prihrávkou bez pozerania na gól Nicka Suzukiho (viď. nižšie). V zápase mohol byť však viacbodový, ak by skôr počas zápasu skončila gólom pekná akcia, v ktorej slovenský útočník dokumentoval svoje kvality ďalšou skvelou prihrávkou:

Video: Slafkovský ohúril nádhernou prihrávkou na gól. Musíte vidieť! Slovenský útočník Juraj Slafkovský zaznamenal svoj 45. bod v tejto sezóne, keď v strede druhej tretiny predviedol fantastickú prihrávku na gól Nicka Suzukiho, ktorý znížil stav zápasu Montrealu proti Torontu na 1:4. Nakoniec Canadiens prehrali 2:4. Slafkovský v zápase odohral necelých 19 minút aj so ziskom „mínusky“, jednej strely na bránu a piatich bodyčekov. Bodoval v treťom zápase po sebe a 12. z posledných 13.

06. 04. 2024

Seguin by nemusel v sobotu nastúpiťÚtočník Tyler Seguin by mohol vynechať sobotný zápas Dallasu proti Chicagu v rámci manažmentu jeho vyťažovania, ktorý si vyžaduje zranenie hornej časti tela, ktoré pôvodne utrpel ešte 22. februára. Vynechal preň 11 zápasov predtým, ako sa 20. marca vrátil do zostavy. Odvtedy odohral šesť zápasov zo siedmich a Stars sa snažia byť s jeho nasadzovaním pred blížiacim sa play-off opatrní. Z AHL bol povolaný Mavrik Bourque, ktorý by mohol zažiť debut v NHL, ak by Seguin nehral.

05. 04. 2024

Hertl dnes debut za Knights nezažijeÚtočník Tomáš Hertl sa približuje k návratu z operácie kolena, ale v piatok svoj debut v drese Vegas ešte nezažije. Povedal to hlavný tréner Bruce Cassidy. Golden Knights následne budú v akcii opäť v pondelok vo Vancouveri. Hertl začal v utorok trénovať s tímom bez obmedzení po tom, čo nejaký čas korčuľoval individuálne.
Ottawe by sa mohol vrátiť obrancaTréner Ottawy Jacques Martin vo štvrtok uviedol, že cez víkend by sa mohol zo zranenia dolnej časti tela vrátiť obranca Thomas Chabot. „Thomas sa približuje. Myslím, že mal včera a dnes dobré korčuľovania,“ poznamenal kormidelník. Chabot vo štvrtok trénoval s tímom ako siedmy obranca. Senators narazia v sobotu na New Jersey a v nedeľu na Washington.
Video: Fleury sa stal terčom veľkého žartíka bývalého spoluhráča Brankár Minnesoty Marc-Andre Fleury sa pred štvrtkovým zápasom proti Coloradu stal terčom kanadského žartíka, ktorého autorom bol jeho bývalý spoluhráč Brandon Duhaime. Ten auto gólmana počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania Wild obalil do toaletného papiera:

Video: Coyotes predstavili nové arénu. Stane sa táto krása realitou? Tím Arizona Coyotes vo štvrtok zverejnil podobu novej arény, ktorú plánuje vybudovať v severnej časti Phoenixu. Či bude mať tú príležitosť, rozhodne dražba o kúpu vytipovaného pozemku. Coyotes však vo štvrtok vyjadrili záväzok urobiť všetko preto, aby dražbu vyhrali. K dražbe dôjde o 83 dní. Ak by uspeli, nová hala by mohla byť pripravený už pre sezónu 2027/28. Jej výstavba by mala presiahnuť tri miliardy amerických dolárov.

Video: Černák poslal Slafkovského k ľadu. Ten si bol neskôr istý, že bude tiež vylúčený!Vo štvrtkovom zápase Montrealu proti Tampe sa proti sebe postavili dvaja rodáci z Košíc. A dosť často sa spolu stretávali aj na ľade. V úvode tretej tretiny dokonca Erik Černák po vzájomnom kontakte poslal Juraja Slafkovského k ľadu a rozhodcovia mu udelili dve trestné minúty za podrazenie:


Slafkovský, ktorý raz skóroval i asistoval, tentoraz zápas opustil bez zisku trestných minút, ale v závere tretej tretiny ho zaskočilo, že ho rozhodcovia nevylúčili a na chvíľu dokonca prestal hrať:

Video: Dva body za tri minúty! Slafkovský predviedol skvelú prácu a ku gólu pridal aj asistenciuJuraj Slafkovský strelil svoj 16. gól v sezóne a o niečo cez tri minúty neskôr pridal aj svoju 28. asistenciu, aby bol po prvýkrát od 9. marca viacbodový. Ani to však neodvrátilo prehru Montrealu 4:7 s Tampou Bay, po ktorej vďaka súhre výsledkov iných zápasov boli Canadiens s istotou vyradení z hry o play-off.


Video: Černák bránil Slafkovského. Ten aj tak dokázal skórovať! Slovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský bol pred bránou Tampy Bay vo štvrtkovom zápase tesne bránený krajanom Erikom Černákom, ale ani to mu nezabránilo v tom, aby znížil stav na 3:6. Svoj 16. gól v sezóne strelil po úspešnom usmernení strely Arbera Xhekaja a ukončil tým päťzápasovú sériu bez gólu. Canadiens prehrali nakoniec 4:7.


Video: To bola KRÁSA! Mešár strelil prvý gól v play-off štýlovoSlovenský útočník Filip Mešár v prvých troch zápasoch play-off zbieral len asistencie a v tom štvrtom sa konečne dočkal aj gólu. A nie hocakého. V 13. minúte prvej tretiny posielal Kitchener do vedenie 2:1 krásnym bekhendovým zakončením. Z výhry 5:3 a vyrovnania stavu séria na 2:2 sa však tešilo Erie. Mešár má po štyroch dueloch série na konte sedem bodov, keď v prvých dvoch dueloch zaznamenal zakaždým po tri asistencie. V minuloročnom play-off pritom vyprodukoval len gól a tri asistencie v deviatich stretnutiach.

04. 04. 2024

Columbus povolal Jiříčka Český obranca David Jiříček sa v stredu dočkal povolania do prvého tímu Columbusu, ktorý na listinu zranených umiestnil obrancu Zacha Werenskiho, ktorý by mal vynechal jeden až dva týždne pre poranenie stehenného svalu. Dvadsaťročný Čech odohral v tejto sezóne na úrovni NHL už 36 zápasov so ziskom 9 bodov (1+8). V nižšej AHL vyprodukoval 17 bodov (7+10) v 26 dueloch.

03. 04. 2024

Hviezdny obranca Toronta bude dnes k dispozícii Obranca Morgan Rielly bude k dispozícii tímu Toronto Maple Leafs už v stredajšom zápase proti Tampe Bay po tom, čo vynechal štyri zápasy pre zranenie hornej časti tela. V utorok Maple Leafs netrénovali, a tak nie je známe, v akom páre by mohol nastúpiť. Definitívne sa o jeho štarte rozhodne v deň zápasu.
Oshie v utorok nehralWashington nastúpil na utorkový zápas proti Buffalu bez útočníka T.J. Oshieho, ktorého sužuje nešpecifikované zranenie. Na dopoludňajšom rozkorčuľovaní bol len krátko po tom, čo v pondelok netrénoval. V zostave ho nahradil Nicolas Aube-Kubel.
Video: Slafkovského si zobrali do parády dvaja protihráči! Po zápase bavil novinárovSlovenský útočník Juraj Slafkovský má za sebou zápas, v ktorom ho nebolo možné prehliadnuť. Špeciálnu pozornosť mu venovali aj Niko Mikkola a Dmitrij Kulikov, ktorým sa nepáčil jeho dôraz pri snahe poslať do brány voľný puk v tesnej blízkosti brankára Anthony Stolarza:


Slafkovský bol treťou hviezdou zápasu a opäť hviezdil aj v šatni. V zápase dostal šesť trestných minút a dva tresty boli za hrubosť. No otázku, či sa snaží udržať krok s Arberom Xhekajom v tvrdosti hry, odvetil: „Nie, len sa s Arberom snažím držať krok s menšími trestami.“ Hovoril aj o tom, ako s Xhekajom v strednom pásme zlisovali súpera: „Nebol som v strede, takže to bolo dobré.“

Musíte vidieť: Slafkovský a Xhekaj zlisovali súpera! Juraj Slafkovský pomohol k utorkovej výhre 5:3 nielen prihrávkou, ale aj tvrdou hrou. Predviedol tri bodyčeky a so spoluhráčom Arberom Xhekajom takto zlisovali v strednom pásme útočníka Pathers Stevena Lorantza. Slovenský útočník si zo stretnutia odniesol aj šesť trestných minút, s čím si vyrovnal sezónne maximum. Dva tresty boli za hrubosť.


Video: Pospíšil viacbodový. V NHL to ešte nezažil! Slovenský útočník Martin Pospíšil bol po prvýkrát v NHL viacbodový. V utorkovom zápase Calgary proti Anaheimu zaznamenal dve asistencie, aby mal po 55 zápasoch ročníka na konte už 20 bodov (8+12). Flames však jeho body nepomohli a duel prehrali 3:5. Zvolenský rodák odohral 15 a štveť minúty aj so siedmimi bodyčekmi, s ktorými viedol svoj tím.


Video: Nemec v bolesti opustil zápas. Na mantinel ho nebezpečne narazil Malkin!Slovenský obranca Šimon Nemec bol v tretej tretine nútený opustiť utorkový zápas New Jersey proti Pittsburghu po tom, čo ho na mantinel nebezpečne narazil Jevgenij Malkin. Dobrou správou však bolo, že sa rodák z Liptovského Mikuláša neskôr ešte vrátil do akcie a nakoniec vynechal len jedno striedanie. Pri prehre 3:6 odohral 18 a štvrť minúty s dvoma mínusovými bodmi. Malkin dostal za zákrok menší trest za narazenie.

Video: Bum! Fehérváry po troch mesiacoch skórovalSlovenský obranca Martin Fehérváry si v utorkovom zápase Washingtonu proti Buffalu ukončil svoje gólové suchoty, keď strelil svoj tretí gól v sezóne. K výhre však nepomohol – Capitals prehrali 2:6. Bratislavský rodák skóroval po prvýkrát od 2. januára a medzitým odohral 28 zápasov bez gólu. Dokopy má po 58 zápasoch sezóny na konte 14 bodov.

Video: Slafkovský sa opäť presadil. V posledných 11 dueloch má priemer bod na zápas! Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa po jednozápasovej odmlke opäť bodovo presadil, keď prihrával Coleovi Caufieldovi na gól, ktorý bol nakoniec pri triumfe Montrealu 5:3 nad Floridou víťazný. Išlo o jeho 42. bod (15+27) v sezóne, v ktorej odohral 74 zápasov. V posledných 11 dueloch pritom vyprodukoval 11 bodov (2+9). V utorok bol aj treťou hviezdou zápasu.

02. 04. 2024

Hertl sa prvýkrát pripojil ku Golden KnightsÚtočník Tomáš Hertl sa v pondelok po prvýkrát pripojil na ľade k tímu Vegas Golden Knights, do ktorého bol vymenený pred prestupovou uzávierkou. Korčuľoval v drese zakazujúcom kontakty. „Neviem, kedy bude hrať, ale zajtra hrať nebude. Stále je v červenom drese, takže uvidíme, aké pokroky bude robiť,“ povedal tréner Bruce Cassidy. Hertl sa zotavuje z operácie kolena, ktorú absolvoval 12. februára.
Maroon korčuľoval s BruinsÚtočník Pat Maroon v pondelok po prvýkrát od výmeny korčuľoval s hráčmi tímu Boston Bruins. „Cítil som sa dobre. Bol som už trochu osamelý, keď som korčuľoval len sám, takže je fajn byť na ľade späť s chlapcami. Som nadšený, že som bol toho súčasťou,“ povedal Maroon, ktorý absentuje od 7. februára pre operáciu chrbta. Z nej sa mal zotavovať 4-6 týždňov, ale stále nie je jeho návrat na spadnutie. Momentálne sa jeho stav stále posudzuje na týždennej báze.
Video: Shane Wright prvým gólom v sezóne rozhodol o výhre!Mladý center Shane Wright skóroval v prvom zápase po povolaní do prvého tímu, aby strelil svoj prvý gól v NHL v tejto sezóne. Nakoniec ním rozhodol o výhre Seattlu 4:2 nad San Jose. Dvadsaťročný Kanaďan, ktorý v predošlých troch zápasoch tejto sezóny nebodoval, odohral proti Sharks 15 a štvrť minúty aj s plusovým bodom, štyrmi strelami a jedným blokom. Vyhral 55,6 % vhadzovaní. Gól je jeho druhý v kariére. Vlani zaznamenal gól a asistenciu v ôsmich stretnutiach.

|<   2 z 384   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies