Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Hossa hviezdou zápasu, Columbus konečne vyhral

V deviatich utorkových zápasoch sa predstavili štyria Slováci a videli sme aj súboj slovenských hviezd. Ten vyhral Marián Hossa, ktorý opäť strelil gól. Columbus zaknihoval prvú výhru v sezóne.

CHICAGO ZDOLALO ANAHEIM, HOSSA HVIEZDOU ZÁPASU

V utorok sa v United Center proti sebe postavili dve slovenské hviezdy – Marián Hossa a Ľubomír Višňovský. Z víťazstva sa tešil Hossa, ktorý sa stal treťou hviezdou duelu. Tou prvou bol Patrick Kane, ktorý zaznamenal dve asistencie a premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby Blackhawks zdolali Ducks 3:2. V normálnom hracom čase sa strelecky presadili Marián Hossa (5) a Patrick Sharp. K tretej výhre z posledných štyroch dueloch dopomohol aj Corey Craword, ktorý zaznamenal 29 zákrokov. Gól mu strelili Ryan Getzlaf a Teemu Selanne, ktorí dvakrát poslali Anaheim do vedenia. Tréner Randy Carlyle však svoj 500. zápas na lavičke kalifornského tímu víťazstvom neoslávil. Nepomohlo k tomu ani 33 zákrokov Jonasa Hillera. Hossa ho ohrozil päťkrát počas 20 minút a 17 sekúnd, ktoré strávil v akcii. Podstatne viac priestoru na ľade si užil Višňovský, ktorý bol s 31 minútami najvyťažovanejším hráčom duelu. Topoľčiansky rodák zaznamenal štyri strelecké pokusy a jeden mínusový bod.

PAVELSKI DOVIEDOL SHARKS K VÝHRE NAD PREDS

Článok pokračuje pod reklamou

Joe Pavelski strelil dva góly, aby doviedol San Jose Sharks k víťazstvu 3:1 nad Nashvillom Predators. Logan Couture sa tiež zapísal do listiny strelcov, pričom nováčik Craig Smith vsietil jediný gól Nashvillu. Góly padli v rôznych situáciách. Couture otvoril skóre v oslabení, Smith vyrovnal počas presilovky. Pavelski potom rozhodol počas normálneho počtu hráčov a poisťovací gól pridal do prázdnej brány. V súboji fínsky brankárov zaznamenal Antti Niemi 19 zákrokov, kým Pekka Rinne ich musel urobiť 33. Sharks začali ročník iba s jedným víťazstvom zo štyroch zápasov, no teraz vyhrali tri v rade. Predators prehrali päť duelov z posledných šiestich. V drese „žralokov“ v utorok nechýbal ani Michal Handzuš, ktorý odohral 16 minút a 37 sekúnd. Svoje konto si rozšíril o dve strely a dva bodyčeky. Na vhadzovaniach mal 66,7% úspešnosť.

GARON PODRŽAL, TAMPA ZDOLALA BUFFALO

Mathieu Garon nespanikáril, keď inkasoval dva skoré góly z prvých troch striel, ktorým čelil. Brankár, ktorý dostal v bráne Lightning šancu v treťom zápase v rade, sa oklepal a v zvyšnom priebehu duelu dal šancu svojmu tímu na úspešný zvrat v zápase. „Musíte na takéto góly zabudnúť, pretože ak inkasujete ďalší, je to už pravdepodobne koniec,“ povedal Garon, ktorý urobil 36 zákrokov, aby floridský celok zdolal Buffalo v druhom zápase v rade, tentokrát pomerom 4:3. Vincent Lecavalier, Nate Thompson, Steven Stamkos a Ryan Malone strelili góly Tampy, ktorá zdolala Sabres pomerom 3:0 v sobotu na domácom ľade. Góly „šablí“ vsietili Thomas Vanek (7), Brad Boyes a Nathan Gerbe. Andrej Sekera zaznamenal jednu strelu na bránu a jeden bodyček, pričom v zápase odohral 19 a pol minúty.

COLUMBUS VYHRAL PRVÝ ZÁPAS

James Wisniewski zažil svoj dlhoočakávaný debut v drese Columbusu po tom, čo si odpykal osemzápasovú suspendáciu, a nováčik Ryan Johansen strelil svoj prvý gól, ku ktorému pridal aj asistenciu, aby doviedol Blue Jackets k víťazstvu 4:1 nad Detroitom Red Wings. Víťazstvo bolo pre tím z Ohia špeciálne, pretože sa preň stalo prvým v ročníku. Prvý gól v NHL strelil aj John Moore, s rovnakou bilanciou ako Johansen skončil R.J. Umberger a výhru poistil strelou do prázdnej brány Derek MacKenzie. Grant Clitsome zaznamenal tri asistencie a Steve Mason 30 zákrokov, pričom ho prekonal len Darren Helm v úvode stretnutia.

FLEURY VYCHYTAL 20. SHUTOUT

Marc-Andre Fleury podal v utorok výborný výkon a zaznamenal svoje 20. čisté konto v kariére, keď zastavil všetkých 33 striel NY Islanders, aby sa Pittsburgh mohol tešiť zo štvrtej výhry v rade. „Náš brankár pravdepodobne musel byť najlepším hráčom na ľade,“ skonštatoval po zápase tréner Pens Dan Bylsma. K víťazstvu 3:0 strelecky prispeli Pascal Dupuis, Richard Park a Jordan Staal, ktorý svoj šiesty gól v ročníku pridal do prázdnej brány. Do zostavy Penguins sa vrátil aj Jevgenij Malkin, ktorý vynechal posledných päť zápasov pre problémy s kolenom. Kým Penguins sú na víťazne vlne, „ostrovania“ prehrali posledné tri zápasy.

SPEZZA POTVRDIL FORMU, SENATORS SA TEŠILI

Jason Spezza, druhá hviezdy minulého týždňa, premenil rozhodujúci samostatný nájazd, aby doviedol Senators k prvému víťazstvu na ľade Caroliny od decembra 2007. V normálnej hracej dobe skončil duel nerozhodne 2:2. Ottawa viedla po prvej tretine o dva góly, keď sa presadili Zenon Konopka (1) a Spezza (5). Craig Anderson, ktorý duel opustil s 32 zákrokmi, však inkasoval v druhej tretine góly z hokejok Tuoma Ruutua a Jeffa Skinnera. Napokon sa Ottawa tešila z tretieho víťazstva v rade, ku ktorému s dvoma asistenciami prispel aj Sergej Gončar. „Myslím, že sme si dnešné víťazstvo zaslúžili. Hrali sme tvrdo, frustrovali sme ich a až do konca si toho veľa nevytvorili,“ povedal Spezza, ktorý má na svojom konte už 12 bodov.

CHABIBULIN PODRŽAL OILERS

Nikolaj Chabibulin urobil 35 zákrokov a Jordan Eberle s Taylorom Hallom zaznamenali po góle a asistencii, aby Edmonton zdolal Vancouver pomerom 3:2. Shawn Horcoff sa tiež presadil z hráčov Oilers, ktorí vyhrali druhý zápas v rade. Cody Hodgson a Alexandre Burrows strelili góly Canucks. Roberto Luongo podal ďalší neistý výkon, keď v druhej tretine inkasoval tri góly v priebehu piatich minút. Dovtedy zaznamenal 11 zákrokov a potom ho v bráne nahradil Cory Schneider, ktorý už gól z ôsmich striel neinkasoval.

DALLAS ZDOLAL PHOENIX PO NÁJAZDOCH

Dallas sa dvakrát doťahoval, aby napokon Phoenix porazil 3:2 po samostatných nájazdoch. Ten víťazný premenil v ôsmej sérii Trevor Daley. V normálnom hracom čase sa presadili Sheldon Souray a Adam Burrish, pričom Kari Lehtonen počas 65 minút zaznamenal 33 zákrokov. Prekonať ho dokázali Raffi Torres a Shane Doan,, ktorí poslali Coyotes dvakrát do vedenia. Spoľahlivý bol aj brankár arizonského tímu Mike Smith, ktorý duel opustil s 34 zákrokmi.

HEDBERG VYNULOVAL KRÁĽOV

V zápase Los Angeles sme videli štvrtú nulu v rade. Po troch, ktoré vychytal Jonathan Quick, sa jej však nedočkal Jonathan Bernier, ale brankár súpera. Johan Hedberg zaznamenal 31 zákrokov, aby zaknihoval svoj 18. shutout v kariére, ktorým pomohol New Jersey k výhre 3:0. Bernier čelil 23 strelám, z ktorých inkasoval dva góly z hokejky Dainiusa Zubrusa a jednu z čepele Patrika Eliáša. Ten pridal aj asistenciu. Po dve zaznamenali Petr Sýkora a Andy Greene.

HVIEZDY VEČERA:
1. Marc-Andre Fleury (PIT), 2. Johan Hedberg (NJD), 3. Patrick Kane (CHI)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
M. Hossa (CHI) 20:17 1 0 1 0 5 2
Ľ. Višňovský (ANA) 31:03 0 0 0 -1 4 0
A. Sekera (BUF) 19:33 0 0 0 0 1 0
M. Handzuš (SJS) 16:37 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies