Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
17. 05.
kurzy
01:00info
BOS
FLA
NHL live
04:00info
COL
DAL
NHL live
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
«

Magazín

Kam zmizol Paul Ranger?

Obranca Paul Ranger bol draftovaný tímom Tampa Bay Lightining z celkového 183. miesta v roku 2002. Do NHL mal možnosť nazrieť až v sezóne 2005/2006. V roku 2009 sa však rozhodol z organizácie „Bleskov“ odísť vo veku dvadsaťpäť rokov a viac sa profesionálnemu hokeju nevenovať.

Len si to predstavte. Počas celého vášho života, začínajúc už v rannom detstve, sa venujete hre, ktorú nadovšetko milujete, tvrdo na sebe pracujete, zažívate mnoho vzostupov a pádov a snívate, že jedného dna sa váš sen stane skutočnosťou. Sen o Národnej hokejovej lige, v ktorej máte možnosť hrať spolu s najlepšími hokejistami planéty.

Takýto sen sníval aj dvadsaťsedemročný rodák z Oshawy, s ktorým sa na Floride rátalo, ako so stabilným pilierom v obrane Lightning. Ranger disponoval tvrdou strelou, veľkou postavou a hlavne bol veľmi mobilný, preto sa nezamestnanosti rozhodne báť nemusel. No, v jeho živote sa vyskytli zrejme mnohé situácie, ktoré ho prinútili prehodnotiť priority či ciele v živote a rozhodnúť sa pre veci, na ktorých mu skutočné záleží.

Ranger zažil najlepšiu sezónu v ročníku 2007/2008 kedy sa mu podarilo odohrať 72 zápasov, v ktorých si na svoje konto pripísal 31 bodov (10+21). V nasledujúcej sezóne 2008/2009 však utrpel záhadné zranenie hornej časti tela a dokázal tak nastúpiť len do 42 duelov.Zrejme tu môžeme začať hľadať príčinu Rangerových pochybností.

Na začiatku sezóny 2009/2010 usúdil, že bude najlepšie, ak kariéru profesionálneho športovca vyškrtne zo zoznamu jeho vysnívaných povolaní. Generálnemu manažérovi Steveovi Yzermanovi oznámil, že končí a nepraje si, aby mu jeho vtedajší zamestnávateľ vyplácal ďalšie šeky. Odmietol akékoľvek rozhovory s novinármi. Na verejnosť sa dostali len chabé informácie.

„Potrebujem čas, aby som si v hlave usporiadal všetky veci, ktoré ma momentálne trápia. V tomto štádiu nedokážem pokračovať s hokejom. Musím si to vyriešiť sám,“ takto odôvodnil Ranger svoj odchod Yzermanovi.

Ranger si zrejme uvedomil, že v jeho živote sú dôležitejšie veci, ktorým sa oplatí venovať. Štúdium je určite jedna z nich. Paul navštevuje momentálne Ottawskú univerzitu, ktorú sa snaží úspešne dokončiť. Tak isto rozhodujúci faktor v jeho rozhodnutí zohrala jeho priateľka, ktorej očividne nebolo po vôli, že jej láska trávi až príliš mnoho času na cestách a častokrát mu vo vypätých situáciách hrozí vážne zranenie.

Ranger sa od svojho odchodu v roku 2009 nepokúšal o návrat a nič nenasvedčuje tomu, žeby sa tak malo niekedy stať. Svojich bývalých spoluhráčov občas navštívi v kabíne, no na otázky novinárov vytrvalo odmieta odpovedať.

Nech boli jeho dôvody akékoľvek, nám neostáva nič iné, len zaželať Paulovi veľa šťastia v živote a dúfať, že bude skutočne šťastný a svoje rozhodnutie nebude nikdy ľutovať.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies