Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Gáborík: Bol to náš najlepší zápas v sezóne

Slovenský útočník Marián Gáborík pomohol New Yorku Rangers k víťazstvu 5:3 nad Torontom Maple Leafs dvoma gólmi a dvoma asistenciami. Po zápase zdieľal svoj názor na duel ako prvá hviezda zápasu. Podľa neho v tomto ročníku ešte „Blueshirts“ nehrali lepšie.

„Prvú tretinu sme prehrali, ale mali sme 15 striel na bránu, kým oni mali jednu, dve. Vedeli sme, že ak budeme tak pokračovať, tak sa niečo udeje a aj sa udialo. Ten prvý gól nás napumpoval,“ povedal Gáborík. „Bol to doteraz náš najlepší zápas v tomto ročníku. Stále však máme pred sebou dlhú cestu. Dôležité však bude stavať na tomto víťazstve.“

V prvej tretine mali Rangers jasnú prevahu a svojho súpera prestrieľali nakoniec pomerom 14:3. Inkasovali v nej dva góly napriek tomu, že sami mohli niekoľkokrát skórovať. Nebolo to trochu frustrujúce?

„Neboli sme vôbec frustrovaní. V šatni bolo cítiť sebavedomie, hrali sme dobre a boli sme si istí, že strelíme gól a vedeli sme, že ak budeme pokračovať v takej hre, akú sme predvádzali dovtedy, tak budeme mať šancu vyhrať. A tak sa aj stalo,“ doplnil Gáborík.

Článok pokračuje pod reklamou

To, že si Rangers po prvej tretine verili potvrdil aj Michael Del Zotto.

„Vedeli sme, že keď sa nám podarí streliť ten jeden gól, tak trochu začnú panikáriť a my si zápas zoberieme pod kontrolu. Bola to len otázka času. Myslím si, že sme hrali dobre a v zápase sme mali väčšiu časť času prevahu,“ povedal autor dvoch gólových prihrávok.

Svoj prvý gól v sezóne strelil obranca Marc Staal, ktorý podporil ofenzívu aj jednou asistenciou a stal sa druhou hviezdou zápasu, ktorý našiel rozdiely v tom, čo jeho mužstvo robili odlišne oproti predchádzajúcemu duelu.

„Myslím si, že deň voľna v piatok nám pomohol dobiť batérie. Lepšie sme do zápasu naskočili. Pokrývali sme všetky stratené puky a vyhrávali sme súboje, ktoré sme v minulom zápase vyhrať nedokázali,“ skonštatoval Staal. „Bolo pre nás odmenou získať tieto dva body. Bol by to iný príbeh, ak by sme takto hrali a duel prehrali.“

Henrik Lundqvist v zápase nemal veľa práce a nakoniec duel opustil s 15 zákrokmi. Dva góly pritom inkasoval z troch striel v úvodnej tretine. Po stretnutí bol spokojný, že sa jeho tímu nakoniec podarilo skóre otočiť, pretože išlo aj o výbornú skúšku psychiky tímu.

„Jednoducho sme ich nakoniec poriadne zatlačili. Určite sme si toto víťazstvo zaslúžili. Odohrali sme tak dobrý zápas. Je to pre nás dôležité víťazstvo hlavne z tej mentálnej stránky,“ dodal Lundqvist.

Gáboríkov darček



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Majster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Budú sa zmeny v Caroline týkať aj trénera? Zdá sa, že sme už odpoveď spoznaliJednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Carolina čelí ťažkým rozhodnutiam. Ostatné tímy by mali byť v strehu Studenič opäť prispel k výhre, jeho tím má postupový mečbal! Arénu v Hamiltone čaká veľká renovácia. Bude cieľom tím NHL? Finále sa dramatizuje. Prispel k tomu aj Juraj Pekarčík! Toronto má nového trénera! Jeden tím už k Stanleyho poháru doviedol Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies