Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
28. 05.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
«

Slováci v NHL

Tatar sa nevie dočkať utorkového zápasu

Tomáš Tatar bol nadšený, keď sa v nedeľu dozvedel, že ho tím Detroit Red Wings povolal do služby. Jeho nadšenie sa ešte zvýšilo po príchode do Joe Louis Arény, keď sa dozvedel, že bude trénovať v jednom útoku s Pavlom Dacjukom a Valtterim Filppulom.

„Toto je pre mňa veľká šanca ukázať, že dokážem hrať,“ povedal dvadsaťdvaročný Tatar. „Sú to dvaja skutočne dobrí hráči, takže som skutočne nadšený a teším sa na zápas.“

Tréner Mike Babcock potvrdil, že Tatar sa dočká štartu v utorkovom zápase proti Calgary Flames, ale tiež povedal, že aj keď trénoval v Dacjukovom útoku, nemusí to znamenať, že v ňom bude aj hrať.

V každom prípade však Red Wings čakajú od slovenského útočníka ofenzívnu iskru po tom, čo sa mu darilo v nižšej AHL. Tím totiž potrebuje ofenzívu aj od tretieho a štvrtého útoku, ktoré spolu vyprodukovali zatiaľ len jednu asistenciu.

Článok pokračuje pod reklamou

„Som hráčom, ktorý v nižšej lige bol produktívny, takže si myslím, že miesto v prvej šestke je tým pravým pre mňa. Uvidíme, ako sa mi tam bude dariť. Chlapci mi tam pomôžu, trošku sa s nimi ešte porozprávam,“ skonštatoval Tatar.

Tarar, ktorý bol tímom draftovaný v roku 2009 z celkového 60. miesta, odohral za Grand Rapids Griffins už 248 zápasov, v ktorých strelil 83 gólov a spolu nazbieral 186 bodov. Napriek tomu sa mu ešte v prvom tíme preraziť nepodarilo.

„Toto je pre mňa skutočne veľká príležitosť. Nikdy som ešte nehral s takými veľkými hráčmi v NHL. Je to pre mňa niečo nové a som skutočne vzrušený,“ povedal Tatar, ktorý sa nevie dočkať šance zahrať si s Dacjukom.

„Hral som proti nemu na svetovom šampionáte a bolo to ťažké. Dúfam, že keď si zahráme spolu, bude to ťažké pre niekoho iného,“ povedal. „Musíme držať hokejku na ľade, aby som bol pripravený na prihrávku, pretože on má skvelé videnie. Je jedným z najlepších hráčov v lige. Neviem, čo presne očakávať, ale určite to bude zábava.“

Ako dlho zostane Tatar v prvom tíme bude záležať aj od toho, kedy sa vrátia do akcie zranení útočníci Darren Helm (chrbát) a Mikael Samuelsson (slabiny). Ich návraty sa však tento týždeň neočakávajú.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies