Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 05.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
29. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
«

Magazín

Najlepší neobmedzení voľní hráči roku 2014

Už dnes o 18:00 nášho času sa v NHL otvorí trh s voľnými hráčmi. Ako každý rok, aj tento ich bude dostupných veľmi veľa. Niektorí však pútajú pozornosť omnoho viac ako iní. V tomto článku vám prinášame prehľad tých najžiadanejších na každom poste.

Top neobmedzení voľní hráči – brankári

1. RYAN MILLER
Posledný tím: St. Louis Blues, Cap hit 2013/14: 6,25 mil. USD, Vek: 33

Spomedzi brankárov nepúta väčšiu pozornosť nikto iný ako Ryan Miller. Americký brankár nemá za sebou najlepšiu sezónu, ale očakáva sa, že si nový domov nájde rýchlo. Záujem už prejavili Calgary, Minnesota, Philadelphia, Washington a Vancouver, ktorý by mohol byť favoritom. Miller by totiž rád pôsobil na západnom pobreží, čo najbližšie k Los Angeles.

2. JONAS HILLER
Posledný tím: Anaheim Ducks, Cap hit 2013/14: 4,5 mil. USD, Vek: 32

Článok pokračuje pod reklamou

Švajčiarsky brankár bude po prvýkrát v kariére meniť svoje pôsobisko v rámci NHL a o jeho služby by mohli mať záujem viaceré tímy. Momentálne sa najviac skloňujú Calgary a Winnipeg, no ako náhle trh príde o Ryana Millera, môže sa očakávať aj záujem z iných strán.

3. MARTIN BRODEUR
Posledný tím: New Jersey Devils, Cap hit 2013/14: 4,5 mil. USD, Vek: 42

Éra Martina Brodeura v New Jersey skončila a legendárny gólman si po prvýkrát v kariére musí hľadať nové pôsobisko. Rád by bol niekde jednotkou, no v tíme so šancou získať Stanley Cup sa zmieri aj s postom náhradníka. Záujem oňho prejavili Toronto, Chicago, Minnesota, Pittsburgh, Boston či dokonca Colorado.

STOJA ZA ZMIENKU: Tim Thomas, Iľja Bryzgalov, Jevgenij Nabokov

Top neobmedzení voľní hráči – obrancovia

1. MATT NISKANEN
Posledný tím: Pittsburgh Penguins, Cap hit 2013/14: 2,3 mil. USD, Vek: 27

Niskanen má za sebou vydarenú sezónu, ktorá sa mu nemohla stať v lepšom čase. Penguins s ním novú zmluvu pravdepodobne nepodpíšu, ale pre viacero tímov bude populárnou voľbou aj napriek očakávanému platu nad 5,5 milióna dolárov ročne. Záujem prejavili Detroit, Tampa Bay, Florida, Anaheim, Colorado, Edmonton, New Jersey, Washington i Minnesota. Nie je ich veru málo.

2. CHRISTIAN EHRHOFF
Posledný tím: Buffalo Sabres, Cap hit 2013/14: 4 mil. USD, Vek: 31

Sabres nechceli riskovať výmenou, a tak Ehrhoffa jednoducho vykúpili zo zmluvy. Vďaka tomu dostal trh s voľnými hráčmi do ponuky ďalšieho kvalitného obrancu, ktorý by si prácu nemal hľadať dlho. Detroit, Dallas, Tampa Bay, Islanders, Montreal, Anaheim a Pittsburgh sú v boji o jeho služby.

3. DAN BOYLE
Posledný tím: San Jose Sharks, Cap hit 2013/14: 6,667 mil. USD, Vek: 37

Islanders získali od San Jose jeho práva, no k podpisu zmluvy ho neprinútili. Mnoho tímov hľadá obrancu, ktorý dokáže pracovať aj s pukom a vďaka svojim skúsenostiam bude cenný pre viaceré tímy aj napriek pokročilému veku. Otvorený záujem oňho majú Rangers i Islanders, ako aj Canadiens, Maple Leafs, Red Wings a Lightning.

4. ANTON STRALMAN
Posledný tím: New York Rangers, Cap hit 2013/14: 1,7 mil. USD, Vek: 27

Strallmana čaká výrazné zvýšenie platu, no on chce istotu, a preto by mohol v správnom prostredí a pri správnej dĺžke kontraktu súhlasiť aj s nižším platom. V hre o jeho služby sú Philadelphia, Edmonton, Tampa Bay, Colorado, Anaheim, Dallas a Detroit. Aj Rangers si ho chcú udržať.

5. KYLE QUINCEY
Posledný tím: Detroit Red Wings, Cap hit 2013/14: 3,775 mil. USD, Vek: 28

Pri nedostatku kvalitných obrancov na tohtoročnom trhu sa Quincey našiel v zaujímavej pozícii. Pravdepodobne ho čaká rast platu a hoci by chcel byť v konkurencieschopnom tíme, bude zvažovať všetky ponuky. Ak nezostane v Detroite, mohol by zakotviť v Anaheime, Dallase, Calgary, Buffale, Tampe, Colorade, Sunrise či na Long Islande.

STOJA ZA ZMIENKU: Brooks Orpik, Tom Gilbert, Willie Mitchell

Top neobmedzení voľní hráči – útočníci

1. THOMAS VANEK, ĽK
Posledný tím: Montreal Canadiens, Cap hit 2013/14: 7,142 mil. USD, Vek: 30

Vaneka zaujíma niekoľko tímov a o jeho služby je tiež veľký záujem. Bude mať teda možno aj problém vybrať si tu správnu ponuku. O peniaze sa báť nemusí. Hoci sa hovorilo o jeho príchode do Minnesoty, nie je to isté a v hre sú aj iné tímy, ako Detroit, Philadelphia, Rangers či Canucks.

2. PAUL STASTNY, C
Posledný tím: Colorado Avalanche, Cap hit 2013/14: 6,6 mil. USD, Vek: 28

Colorado dúfa, že podpíše novú zmluvu so Stastnym, no pretlak centrov zrejme spôsobí, že syn Petra Šťastného pravdepodobne zamieri k niekomu inému. Toronto, Buffalo, Dallas, Chicago, Florida, Nashville, Rangers a St. Louis prejavili záujem s tým, že by u nich mohol hrať v prvých dvoch útočných formáciách. A to je jeho cieľom.

3. MATT MOULSON, ĽK
Posledný tím: Minnesota Wild, Cap hit 2013/14: 3,133 mil. USD, Vek: 30

Moulson je jedným z najproduktívnejších voľných hráčov na trhu. Dobre sa hodí do tímov, ktoré chcú bojovať o Stanley Cup, ale záujem majú aj ostatné mužstvá. On však chce pohár, a tak ho môžu viac lákať Boston, St. Louis, Montreal či Rangers, ako Buffalo, Florida a Vancouver, ktorí tiež prejavili o jeho služby záujem.

4. MIKE CAMMALLERI, C/ĽK
Posledný tím: Calgary Flames, Cap hit 2013/14: 6 mil. USD, Vek: 32

Cammalleri nevylúčil, že by zostal ešte v Calgary, no napriek záujmu Flames je pravdepodobné, že svoju budúcnosť spojí s niekým iným. Nemá za sebou optimálny ročník, ale v 32 rokoch má stále dosť čo ponúknuť. Záujem oňho prejavili Detroit, Boston, Dallas a Columbus.

5. MILAN MICHÁLEK, ĽK/PK
Posledný tím: Ottawa Senators, Cap hit 2013/14: 4,333 mil. USD, Vek: 29

Stále sa s ním spájajú aj Senators, no stále vyzerá menej pravdepodobné, že v Ottawe zostane. Michálek nemá za sebou dobrú sezónu, ale jeho zručnosti a minulosť vzbudzujú záujem u mnohých tímov, vrátane Detroitu, Dallasu, Buffala, Columbusu a Minnesoty. Záujem majú aj iní a hovorí sa, že by nemusel byť ani proti Arizone, v ktorej pôsobí jeho brat.

STOJA ZA ZMIENKU: Jarome Iginla, Aleš Hemský, Jussi Jokinen, Brian Boyle, Steve Ott, Brad Richards



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies