Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Juniori

Týždeň v CHL: Šiška hviezdou duelu, Slováci získali štyri body

V uplynulom týždni sme sa v CHL dočkali väčšieho počtu bodov od Connora McDavida i slovenských zástupcov. Tí so sebou priniesli tri góly, jednu asistenciu a vychytané víťazstvo. Juraj Šiška sa dokonca stal hviezdou zápasu.

Slováci v CHL

Daniel Gibl dostal pri absencii Blackwooda ďalšie tri šance v bráne Barrie, ale svoje štatistiky vylepšil len nepatrne, na 88,7% úspešnosť zákrokov a priemer 3,95 inkasovaného gólu na zápas. Tímu ale pomohol k jednej výhre, vďaka čomu sa udržal medzi poprednými klubmi Centrálnej divízie.

Obaja Jurajovia v QMJHL odohrali po dva zápasy, ale do bodovania sa zapísal len Juraj Šiška. Svoje konto si vylepšil o dva góly, ktoré vsietil v nedeľnom zápase proti Quebecu. Jeho tím nakoniec prehral po nájazdoch, no on sa stal druhou hviezdou duelu. Po 14 stretnutiach má na konte sedem bodov. Juraj Milý ich v rovnakom počte zápasov zaknihoval o šesť menej.

V poradí bodovania Slovákov sa nič radikálne nezmenilo. Na čele zostáva Dávid Šoltés, ktorý počas troch zápasov zaznamenal svoju prvú asistenciu v sezóne. Jeho spoluhráč Martin Boboš zase dostal šancu len v jednom zápase. Spolu s Máriom Grmanom a Kristiánom Ferleťákom nebodoval, a tak stále toto trio zostáva s nulou na konte. Grman odohral jeden zápas, Ferleťák tri. V troch si zahral aj Patrik Maier, ktorý strelil svoj druhý gól v sezóne a konto si vylepšil aj o dva plusové body.

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP ČK
D. Gibl (Barrie) 4 2 3,95 88,7% 0

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
J. Šiška (Saint John) 14 3 4 7 -1 8
J. Milý (Acadie-B.) 14 1 0 1 -10 0

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 13 6 1 7 -6 16
P. Maier (Kamloops) 13 2 1 3 +2 25
M. Boboš (Prince George) 4 0 0 0 -2 6
M. Grman (Red Deer) 4 0 0 0 -3 10
K. Ferleťák (Swift Current) 11 0 0 0 -5 9

Lídri svojich líg

Medzi lídrami spomedzi tímov nastali na prvých miestach v divíziách len dve zmeny. V OHL predbehlo North Bay na čele Centrálnej divízie Barrie, zatiaľ čo vo WHL sa na prvé miesto Americkej divízie dostal cez Tri-City Everett. Najviac bodov v jednotlivých ligách zatiaľ nazbierali Erie s Oshawou (23) v OHL, Rimouski (27) v QMJHL a Kelowna (24) vo WHL. Erie vyhralo päť zápasov v rade a lepšiu sériu momentálne už ťahá len Blainville-Boisbriand z QMJHL – šesť víťazných duelov.

Connor McDavid je na neudržanie, nemožno sa čudovať fanúšikom Buffala, ktorí by chceli, aby bol ich tím posledný a mal najväčšiu šancu na prvú voľbu na drafte. V predošlom týždni nazbieral sedem bodov, v tom poslednom dokonca deväť. S aktuálnym priemerom by mohol pri plnom zdraví dosiahnuť na hranicu 192 bodov. Momentálne už viac bodov na konte nemá ani Alexis Loiseau, ktorý odohral o šesť zápasov viac. Vo WHL zase za zmienku stoja brankári Medicine Hat. Čech Langhamer síce klesol na druhé miesto, ale na čele ho nahradil spoluhráč Schneider.

Článok pokračuje pod reklamou

NAJLEPŠIE TÍMY

 
OHL
  Stredozáp. d. Západná d. Východná d. Centrálna d.
1. Erie, 23 b. Sault Ste. Marie, 20 b. Oshawa, 23 b. North Bay, 15 b.
2. Owen Sound , 19 b. Plymouth, 13 b. Belleville, 18 b. Barrie, 15 b.
3. Kitchener, 17 b. Saginaw, 11 b. Kingston, 13 b. Mississauga, 11 b.

  QMJHL
  Východná divízia Západná divízia Pobrežná divízia
1. Rimouski, 27 b. Sherbrooke, 24 b. Saint John, 21 b.
2. Baie-Comeau, 23 b. Gatineau, 20 b. Moncton, 18 b.
3. Quebec, 23 b. Rouyn-Noranda, 18 b. Charlottetown, 16 b.

  WHL
  Americká d. Brit. Kolumbia Východná d. Centrálna d.
1. Everett, 19 b. Kelowna, 24 b. Brandon, 21 b. Medicine Hat, 23 b.
2. Tri-City, 16 b. Kamloops, 19 b. Swift Current, 19 b. Edmonton, 19 b.
3. Spokane, 15 b. Victoria, 17 b. Moose Jaw, 13 b. Calgary, 15 b.

INDIVIDUÁLNI LÍDRI

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Connor McDavid, Erie
34 (11+23)
Alex DeBrincat, Erie
13 gólov
Ken Appleby, Oshawa
93,0%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Alexis Loiseau, Rimouski
34 (16+18)
Kyle Farrell, Cape Breton
17 gólov
M. Cupper, Shawinigan
92,2%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Cole Ully, Kamloops
26 (9+17)
Jayce Hawryluk , Brandon
10 gólov
Nick Schneider , Med. Hat
94,1%



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Vyzeralo to hrôzostrašne, ale rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies