Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
LAK
0
EDM
1
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Juniori

Týždeň v CHL: Šoltés skóroval a dotiahol sa na Šišku

Dávid Šoltés počas uplynulého týždňa strelil svoj šiesty gól v tejto sezóne. Bol to jediný bod, ktorý Slováci zaznamenali. Nebodoval však ani Connor McDavid. V jednom zápase. Inak nazbieral sedem bodov.

Slováci v CHL

Pre jediného Slováka v OHL, Daniela Gibla, bol minulý týždeň nie príliš povzbudivý. Síce sa jeho tímu vrátila po zranení brankárska jednotka, no to znamenalo, že rodák z Ilavy bol odstavený na tretiu koľaj a ďalší štart si nepripísal.

Veľmi slávne to nebolo z pohľadu Slovákov ani v quebeckej lige, kde Juraj Milý odohral jeden bezbodový zápas a Juraj Šiska nebodoval pre zmenu v dvoch dueloch. Šiška tak stále čaká na svoje prvé body v novembri. Milý, ktorý bol počas týždňa dvakrát zdravým náhradníkom, nebodoval v ostatných 13 stretnutiach.

Vo WHL zo Slovákov bodoval len Dávid Šoltés, ktorý odohral dva zápasy a v sobotu dokonca skóroval. Bol to jeho šiesty gól v sezóne, v ktorej v 14 dueloch nazbieral sedem bodov. Jeho spoluhráč z Prince George, Martin Boboš, v dvoch dueloch nebodoval. Spolu s Máriom Grmanom a Kristiánom Ferleťákom sú stále bez bodu. Ferleťák, ktorý je útočníkom, už pritom odohral 14 duelov. Tri body má na svojom konte Patrik Maier, no počas dvoch minulotýždňových duelov nebodoval. Na bod čaká od 25. októbra.

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP ČK
D. Gibl (Barrie) 5 2 4,01 87,9% 0

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
J. Šiška (Saint John) 18 3 5 8 0 12
J. Milý (Acadie-B.) 17 1 0 1 -8 0

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 16 7 1 8 -7 16
P. Maier (Kamloops) 18 2 1 3 +1 34
M. Boboš (Prince George) 8 0 0 0 -5 6
M. Grman (Red Deer) 11 0 0 0 -4 12
K. Ferleťák (Swift Current) 14 0 0 0 -5 9

Lídri svojich líg

Tímy na čelných pozíciách všetkých divízií si udržali svoje postavenie. V OHL je celkovým lídrom Erie, ktoré zo 17 zápasov vyhralo 15. Uplynulý týždeň prišlo o svoju sedemzápasovú sériu výhier a po ôsmich výhrach prehral aj London. V QMJHL získalo zatiaľ najviac bodov Rimouski, ale v najlepšej forme ja Blainville-Boisbriand. Tento tím vyhral 10 duelov v sérii. Vo WHL by sme takú dlhú sériu výhier nenašli. Brandon, ktorý je najlepším tímom Východnej konferencie, ťahá šesťzápasovú víťaznú sériu. Najlepším tímom je stále Kelowna.

Aj v uplynulom týždni sme monitorovali výkony Connora McDavida. Výnimočne talentovaný útočník Erie trochu poľavil, čo pri jeho mene znamená sedem bodov v troch zápasoch. Po prvýkrát v ročníku dokonca nebodoval. Na uzde sa ho podarilo udržať Niagare. Po 17 zápasoch má na konte 49 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou

NAJLEPŠIE TÍMY

 
OHL
  Stredozáp. d. Západná d. Východná d. Centrálna d.
1. Erie, 31 b. Sault Ste. Marie, 26 b. Oshawa, 29 b. North Bay, 22 b.
2. London, 24 b. Saginaw, 19 b. Belleville, 24 b. Barrie, 18 b.
3. Kitchener, 23 b. Plymouth, 17 b. Kingston, 17 b. Mississauga, 13 b.

  QMJHL
  Východná divízia Západná divízia Pobrežná divízia
1. Rimouski, 32 b. Sherbrooke, 28 b. Saint John, 29 b.
2. Baie-Comeau, 31 b. Blainville-Boisbriand, 26 b. Moncton, 26 b.
3. Quebec, 28 b. Gatineau, 24 b. Charlottetown, 22 b.

  WHL
  Americká d. Brit. Kolumbia Východná d. Centrálna d.
1. Everett, 27 b. Kelowna, 35 b. Brandon, 33 b. Medicine Hat, 29 b.
2. Tri-City, 24 b. Prince George, 22 b. Swift Current, 25 b. Calgary, 22 b.
3. Spokane, 19 b. Victoria, 22 b. Regina, 17 b. Edmonton, 22 b.

INDIVIDUÁLNI LÍDRI

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Connor McDavid, Erie
49 (15+34)
Alex DeBrincat, Erie
19 gólov
Ken Appleby, Oshawa
93,0%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Alexis Loiseau, Rimouski
40 (18+22)
Tim Wieser, Sherbrooke
22 gólov
Chase Marchand, Victoriaville
92,1%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Nick Merkley, Kelowna
34 (7+27)
Rourke Chartier
18 gólov
Landon Bow, Swift Current
93,3%



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice. Do tváre ho trafila delovka spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! V play-off zažila debut Red Wings si upísali mladého obrancuPrvý tím postúpil. A prvý Slovák z play-off NHL je k dispozícii pre reprezentáciu!Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies