Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 05.
kurzy
02:00info
FLA
NYR
NHL live
29. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
«

Magazín

Lehtera, Price a Forsberg sa stali hviezdami týždňa

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok ako zvyčajne vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi Jori Lehtera zo St. Louis, Carey Price z Montrealu a Filip Forsberg z Nashville.

1. HVIEZDA - JORI LEHTERA (ST. LOUIS BLUES)

Fínsky center strelil štyri góly, pridal dve asistencie a päť plusových bodov v troch víťazných dueloch. Proti Buffalu (6:1) strelil svoj prvý hetrik kariéry, vrátane víťazného gólu, pri výhre nad Nashville (4:3) dvakrát asistoval a týždeň zakončil gólom do siete Washingtonu (4:1). 26-ročný rodák z Helsínk natiahol svoju bodovú sériu na sedem zápasov (5+6) a spolu s Jadenom Schwartzom a Vladimirom Tarasenkom nakombinovali ako „STL Line" 33 bodov v posledných ôsmich dueloch.

2. HVIEZDA - CAREY PRICE (MONTREAL CANADIENS)

Článok pokračuje pod reklamou

Kanadský brankár vychytal tri výhry s 95% úspešnosťou zákrokov a priemerom 1,33 inkasovaného gólu na zápas. Týždeň začal 26. čistým kontom v kariére, keď zastavil všetkých 29 striel Winnipegu (3:0). Pri víťazstvách nad Bostonom (5:1) a Philadelphiou (6:3) kryl spolu 47 striel. V tejto sezóne má 27-ročný rodák z Britskej Kolumbie bilanciu 11-3-1, úspešnosť 91,9 % a priemer 2,49.

3. HVIEZDA - FILIP FORSBERG (NASHVILLE PREDATORS)

Švédsky mladík zaznamenal päť bodov za dva góly a tri asistencie vo dvoch súbojoch. Proti Edmontonu (3:2) strelil víťazný presný zásah a pridal asistenciu, gól a dve prihrávky nazbieral v dueli so St. Louis (3:4). Dvadsaťročný center je momentálne najlepším nováčikom ligy v počte gólov (8), presilovkových zásahov (5), asistencií (12) a bodov (20). V celej lige nenazbieral v tomto ročníku nikto viac plusových bodov (19).



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies