Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Juniori

Týždeň v CHL: Gibl pomohol k postupu, slovenské body chýbali

Ani minulý týždeň nepriniesol slovenské body. Tentokrát však česť Slovákov zachránil aspoň brankár Daniel Gibl, ktorý v dvoch dueloch OHL zastavil 41 zo 45 striel.

Slováci v CHL

Daniel Gibl dostal minulý týždeň šancu v dvoch zápasoch a pomohol svojmu tímu zabezpečiť si účasť v play-off. Najskôr vo štvrtok nahradil v bráne MacKenzieho Blackwooda a zastavil všetkých 10 striel, aby dal spoluhráčom šancu na zvrat. Potom v nedeľu štartoval proti Sudbury, aby doviedol Barrie k výhre 7:4. Urobil 31 zákrokov a jemne si pohoršil štatistiky. Stále však zostáva najlepším brankárom tímu. Blackwood, ktorý odchytal 41 zápasov, má 90,9% úspešnosť zákrokov a v priemere inkasuje tri góly na zápas.

V QMJHL odohral Juraj Šiška tri zápasy, ale ani v jednom nebodoval, aby sériu bez bodu natiahol na päť zápasov. V posledných 12 zaznamenal len jeden gól.

Ani traja Slováci vo WHL body nepriniesli. Kristián Ferleťák stále pauzuje pre zranenie. Najviac zápasov odohral Mário Grman – štyri. Patrik Maier odohral tri a Dávid Šoltés jeden. Ani jeden nebodoval, no Maier nazbieral ďalšie mínusové body, aby v ich počte predbehol Šoltésa. Pokiaľ ide o ich tímy, na postupových pozíciách nefigurujú Prince George ani Kamloops.

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP ČK
D. Gibl (Barrie) 14 7 2,55 91,5% 1

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
J. Šiška (Saint John) 54 7 7 14 -2 34
J. Milý (Acadie-B.)* 19 1 0 1 -8 0

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 39 10 13 23 -13 30
P. Maier (Kamloops) 54 4 5 9 -16 80
M. Grman (Red Deer) 26 0 2 2 -2 34
M. Boboš (Prince George)* 15 0 1 1 -4 8
K. Ferleťák (Swift Current) 31 0 1 1 -13 20
* - nie je už súčasťou tímu

Lídri svojich líg

V minulom týždni sme spoznali ďalšie tímy, ktoré si v CHL zaistili účasť v play-off. V rámci OHL to boli Ottawa a Barrie, v rámci WHL Everett. Najviac bodov spomedzi troch líg má stále Kelowna, ktorú vo WHL prenasleduje Brandon. Ten prišiel o dlhú bodovú sériu. Calgary zase vďaka štyrom výhram v rade nahradilo na čele Centrálnej divízie Medicine Hat. V QMJHL prišiel Moncton o prvú pozíciu napriek tomu, že spolu s Val-d’Or ťahá najdlhšiu víťaznú sériu v lige – päťzápasovú. Nahradilo ho mužstvo Blainville-Bosbriand. Už sedem víťazstiev v rade má na konte Sault Ste. Marie z OHL. Ontárijskú ligu vedie aj naďalej Oshawa.

Tímy so zaistenou účasťou v play-off:
OHL – Oshawa, Erie, Sault Ste. Marie, Ottawa, Barrie.
QMJHL – Blainville-Boisbriand, Moncton, Rimouski.
WHL – Kelowna, Brandon, Everett.

V OHL si udržali pozície lídrov Mitchell Marner, Joseph Blandisi i Ken Appleby. Marner už prekonal aj hranicu 100 bodov, keď v troch zápasoch zaznamenal tri góly a sedem asistencií. Connor McDavid získal v troch dueloch deväť bodov. Na Marnera stráca 16 bodov, ale od druhého miesta ho delí len osem. V QMJHL došlo k zmene medzi brankármi. Adina Hilla v úspešnosti zákrokov prekonal Marvin Cüpper zo Shawiniganu. Maxime St-Cyr zase dosiahol na hranicu 50 gólov. Vo WHL k zmene nedošlo v kanadskom bodovaní ani v poradí úspešnosti zákrokov brankárov. Na prvé miesto v poradí strelcov sa však vrátil Rourke Chartier, ktorý ma síce rovnaký počet gólov ako Cola Sanford z Medicine Hat, no odohral menej zápasov.

NAJLEPŠIE TÍMY

 
OHL
  Stredozáp. d. Západná d. Východná d. Centrálna d.
1. Erie, 82 b. Sault Ste. Marie, 92 b. Oshawa, 93 b. Barrie, 76 b.
2. London, 71 b. Sarnia, 57 b. Ottawa, 69 b. North Bay, 67 b.
3. Guelph, 70 b. Saginaw, 51 b. Belleville, 55 b. Niagara, 60 b.

  QMJHL
  Východná divízia Západná divízia Pobrežná divízia
1. Rimouski, 78 b. Blainville-Boisbriand, 82 b. Moncton, 81 b.
2. Quebec, 73 b. Sherbrooke, 69 b. Saint John , 67 b.
3. Baie-Comeau, 72 b. Val-d'Or, 62 b. Halifax, 62 b.

  WHL
  Americká d. Brit. Kolumbia Východná d. Centrálna d.
1. Everett, 79 b. Kelowna, 96 b. Brandon, 94 b. Calgary, 77 b.
2. Portland, 74 b. Victoria, 70 b. Regina, 71 b. Medicine Hat, 77 b.
3. Seattle, 69 b. Vancouver, 55 b. Swift Current, 63 b. Red Deer, 69 b.


INDIVIDUÁLNI LÍDRI

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Mitchell Marner, London
108 (40+68)
Joseph Blandisi, Barrie
46 gólov
Ken Appleby, Oshawa
92,3%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Connor Garland, Moncton
107 (29+78)
Maxime St-Cyr, Baie-Comeau
50 gólov
Marvin Cüpper, Shawinigan
91,2%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Trevor Cox, Medicine Hat
94 (23+71)
Rourke Chartier, Kelowna
46 gólov
Adin Hill, Portland
92,5%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies