Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
NHL live
01. 05.
kurzy
01:30info
DAL
VGK
04:00info
EDM
LAK
«

Juniori

Týždeň v CHL: Šoltés pomohol v boji o play-off dvoma gólmi

Zámorskú juniorskú CHL čaká posledný týždeň základnej časti. Počas toho predošlého si zaistilo play-off niekoľko tímov, no ešte pár ich o postup bojuje. Medzi nimi je aj tím Dávida Šoltésa, ktorý sa postaral o jediné slovenské body minulého týždňa.

Slováci v CHL

Brankár Daniel Gibl, jediný zástupca Slovenska v OHL, nedostal počas minulého týždňa šancu. Útočník Juraj Šiška odohral v QMJHL tri zápasy, v ktorých však opäť nebodoval. Bodové suchoty tak ťahá už 13 zápasov. Naposledy bodoval 8. februára a v tomto kalendárnom roku si pripísal len tri góly a asistenciu.

Vo WHL sa do akcie počas uplynulého týždňa zapojili traja Slováci a jeden z nich sa postaral o dva body. Nebol to obranca Mário Grman, ktorý v jednom zápase získal len dve trestné minúty. Nebol to ani obranca Patrik Maier, ktorý odohral tri zápasy a dosiahol už hranicu 20 mínusových bodov. Bol to útočník Dávid Šoltés, ktorý sa vrátil do akcie a v každom z dvoch duelov skóroval. Boli to jeho prvé góly od 7. februára. Pre jeho tím boli dôležité, pretože Prince George stále bojuje o play-off. Konkurentom je aj Maierovo Kamloops.

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP ČK
D. Gibl (Barrie) 15 7 2,60 91,4% 1

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
J. Šiška (Saint John) 63 7 7 14 -7 40
J. Milý (Acadie-B.)* 19 1 0 1 -8 0

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 41 12 13 25 -13 30
P. Maier (Kamloops) 62 4 5 9 -20 87
M. Grman (Red Deer) 34 0 3 3 -3 43
M. Boboš (Prince George)* 15 0 1 1 -4 8
K. Ferleťák (Swift Current) 31 0 1 1 -13 20
* - nie je už súčasťou tímu

Lídri svojich líg

V OHL si zaistili play-off už aj Belleville, Sarnia a Saginaw, a tak už bojujú o play-off len Peterborourgh a Mississauga. Prvý menovaný tím má päť bodov k dobru. Divízne tituly už majú isté všetci lídri s výnimkou Barrie. Najlepším tímom je Sault Ste. Marie a najlepšiu formu má Erie, ktoré vyhralo sedem zápasov v rade. Na čele QMJHL sa udržalo Rimouski, ktoré má však rovnaký počet bodov ako Moncton. Val-d'Or prišlo o svoju víťaznú sériu. V Quebecu už má postup vo vrecku všetkých 16 tímov. Nezahrajú si v ňom Drummondville a Acadie-Bathurst. Play-off vo WHL si zaistili ďalšie tri tímy – Kootenay, Edmonton a Spokane. Stále sa bojuje o tri postupové pozície. Na západe nemá šancu postúpiť len Vancouver. Vo Východnej konferencii je to boj medzi Swift Current a Moose Jaw. Najlepším tímom ligy zostal Brandon. V Centrálnej divízii sa do čela dosalo Calgary.

Tímy so zaistenou účasťou v play-off:
OHL – Oshawa, Erie, Sault Ste. Marie, Ottawa, Barrie, North Bay, Niagara, London, Guelph, Kingston, Owen Sound, Kitchener, Belleville, Sarnia, Saginaw.
QMJHL – Blainville-Boisbriand, Moncton, Rimouski, Quebec, Baie-Comeau, Shawinigan, Sherbrooke, Val-d'Or, Saint John, Charlottetown, Rouyn-Noranda, Halifax, Cape Breton, Gatineau, Chicoutimi, Victoriaville.
WHL – Kelowna, Brandon, Everett, Portland, Calgary, Medicine Hat, Red Deer, Regina, Seattle, Victoria, Kootenay, Edmonton, Spokane.

V rámci OHL sa na prvých pozíciách individuálnych štatistík nič nezmenilo. Aj Connor McDavid zostal v bodovaní tretí so 115 bodmi získanými v 45 dueloch, ale stratu na Mitchella Marnera znížil na deväť bodov. Do konca základnej časti odohrá o dva zápasy viac. Ani v quebeckej lige k zmenám na čele nedošlo. Najproduktívnejším hráčom je Connor Garland, ktorý si bodové konto rozšíril na 125 bodov. Vo WHL došlo k zmene na čele produktivity. Trevora Coxa z Medicine Hat nahradil Oliver Björkstrand z Portlandu. Mladý Dán zaznamenal 108 bodov v 55 dueloch a počas týždňa si upevnil aj pozíciu najlepšieho strelca. Najúspešnejším brankárom je stále Adin Hill.

NAJLEPŠIE TÍMY

 
OHL
  Stredozáp. d. Západná d. Východná d. Centrálna d.
1. Erie, 98 b. Sault Ste. Marie, 106 b. Oshawa, 105 b. Barrie, 84 b.
2. London, 82 b. Sarnia, 63 b. Ottawa, 77 b. North Bay, 79 b.
3. Guelph, 76 b. Saginaw, 59 b. Kingston, 68 b. Niagara, 74 b.

  QMJHL
  Východná divízia Západná divízia Pobrežná divízia
1. Rimouski, 93 b. Blainville-Boisbriand, 89 b. Moncton, 93 b.
2. Quebec, 83 b. Val-d'Or, 76 b. Charlottetown, 71 b.
3. Shawinigan, 79 b. Sherbrooke, 76 b. Saint John, 71 b.

  WHL
  Americká d. Brit. Kolumbia Východná d. Centrálna d.
1. Everett, 90 b. Kelowna, 107 b. Brandon, 109 b. Calgary, 89 b.
2. Portland, 88 b. Victoria, 80 b. Regina, 84 b. Medicine Hat, 88 b.
3. Seattle, 77 b. Prince George, 63 b. Swift Current, 69 b. Red Deer, 84 b.


INDIVIDUÁLNI LÍDRI

OHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Mitchell Marner, London
124 (44+80)
Joseph Blandisi, Barrie
51 gólov
Ken Appleby, Oshawa
92,4%
     
QMJHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Connor Garland, Moncton
125 (35+90)
Maxime St-Cyr, Baie-Comeau
53 gólov
Marvin Cüpper, Shawinigan
91,2%
     
WHL
Bodovanie Góly Úspešnosť zákrokov
Oliver Bjorkstrand, Portland
108 (57+51)
Oliver Bjorkstrand, Portland
57 gólov
Adin Hill, Portland
92,3%




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský do Žiliny nedorazil. Asistent trénera hovoril aj o ČernákoviPoznáme finalistov Calderovej trofeje: Je medzi nimi obranca DevilsHrať za Slovensko je viac, ako obliekať dres klubu v Amerike, tvrdí Regenda. Má menšie obavy Hodnotili sezónu Slafkovského známkami: Dosiahol viac, ako každý čakalAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Odohral Stamkos posledný zápas za Tampu? Vie, že patrí k Bolts, tvrdí Cooper Pekarčík skóroval, Kmec asistoval, Urban podržal svoj tím v bráne + video Experti navrhli posily pre útok Montrealu. Žiadne veľké hviezdy, ale mladíci Pospíšil ako center elitnej formácie Slovenska? Na MS sa rýchlo prepnem, verí Ďalší deň prešiel, neistota trvá: Bude Toronto dnes bez top hviezdy? Obranca Jets hrať nebude. Bude ruský útočník hrať aj napriek zlomenine? Tampe pri sezónnej derniére neuznali dva góly. Tréner krúti hlavou + video Rozhodlo sa: Seattle bude mať nového trénera!Penguins predĺžili zmluvu s útočníkom a angažovali brankára z Európy Aj druhý Slovák končí v play-off NHL: Vlaňajší finalisti mali v pondelok rozdielne osudy NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies