Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Juniori

Týždeň v CHL: Maier, Šiška a Šoltés bodovali, začína play-off

Naposledy v tejto sezóne sa stretávame s Týždňom v CHL. Základná časť nám skončila a v juniorských ligách OHL, QMJHL a WHL sa začne bojovať o tituly a miestenky na Memorial Cup. Do vyraďovacích bojov pritom zasiahnu aj niekoľkí Slováci.

Slováci v CHL

Daniel Gibl dostal v minulom týždni šancu v jednom zápase. V sobotu proti Kingstonu inkasoval štyri góly z 29 striel a jeho Barrie prehralo 2:4. Slovenský brankár tak ukončil základnú časť so siedmimi výhrami. Na svoju šancu bude čakať aj v play-off, do ktorého jeho tím postúpil.

V play-off si zahrá aj útočník Saint Johnu Juraj Šiška, ktorý v piatkovom zápase ukončil 13 zápasov trvajúce bodové suchoty jednou asistenciou. Základnú časť tak skončil so ziskom 15 bodov. Gól nestrelil od 8. februára, ale šancu skórovať bude mať ešte aj v play-off.

Vo WHL sa v tejto sezóne predstavilo najviac Slovákov. Zo štvorice, ktorá zostala v tímoch do konca základnej časti, do play-off nepostúpil len obranca Patrik Maier z Kamloops, ktorý v 65 zápasoch získal 10 bodov a Slovákom kraľoval v počte mínusových bodov a trestných minút. Minulý týždeň odohral tri zápasy a strelil jeden gól. Tie podstatnejšie štatistiky boli doménou útočníka Dávida Šoltésa, ktorý v 44 zápasoch zaznamenal 13 gólov a 28 bodov. Minulý týždeň si pripísal gól a dve asistencie v troch dueloch. Základnú časť tak ukončil päťzápasovou bodovou šnúrou. Mário Grman v jednom zápase nebodoval a Kristián Ferleťák nehral.

Slováci v OHL Z V GAA ÚSP ČK
D. Gibl (Barrie) 16 7 2,71 91,0% 1

Slováci v QMJHL Z G A B +/- TM
J. Šiška (Saint John) 64 7 8 15 -6 40
J. Milý (Acadie-B.)* 19 1 0 1 -8 0

Slováci vo WHL Z G A B +/- TM
D. Šoltés (Prince George) 44 13 15 28 -13 30
P. Maier (Kamloops) 65 5 5 10 -19 89
M. Grman (Red Deer) 35 0 3 3 -4 43
M. Boboš (Prince George)* 15 0 1 1 -4 8
K. Ferleťák (Swift Current) 31 0 1 1 -13 20
* - nie je už súčasťou tímu

OHL (Ontario Hockey League)

Kanadské bodovanie v OHL nakoniec vyhral Dylan Strome z Erie, ktorý v 68 zápasoch nazbieral 129 bodov (45+84). V poslednom zápase základnej časti nazbieral šesť bodov a na čele predbehol Mitchella Marnera z Londonu. Ten získal 126 bodov v 63 dueloch. Stromeov spoluhráč Connor McDavid získal 120 bodov v 47 dueloch (44+76) a skončil tretí. Prvých deväť hráčov bodovania pokorilo hranicu 100 bodov.

Najlepším strelcom ligy sa stal Joseph Blandisi z Barrie, ktorý strelil 52 gólov v 68 zápasoch. Cez 50-gólovú hranicu sa dostal aj Alex DeBrincat z Erie, ktorý bol zároveň najproduktívnejším nováčikom. Získal 104 bodov, o 59 viac ako ďalší v poradí. Najlepším brankárom je Ken Appleby z Oshawy, ktorý v priemere inkasoval 2,08 gólu na zápas a zaknihoval 92,4% úspešnosť zákrokov.

Článok pokračuje pod reklamou

Najlepším tímom OHL sa stalo Sault Ste. Marie, ktoré v 68 zápasoch získalo 110 bodov. Základnú časť ukončilo štvorzápasovou víťaznou sériou. Viac zápasov v rade vyhralo Erie – desať. Play-off začína 26. marca.

Série 1. kola play-off:
Východná konferencia
Oshawa (1) – Peterborough (8)
Barrie (2) – Belleville (7)
North Bay (3) – Kingston (6)
Ottawa (4) – Niagara (5)

Západná konferencia
Sault Ste. Marie (1) – Saginaw (8)
Erie (2) – Sarnia (7)
London (3) – Kitchener (6)
Guelph (4) – Owen Sound (5)

QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League)

V QMJHL si aj v poslednom týždni základnej časti udržal pozíciu najproduktívnejšieho hráča krídelník Monctonu Conor Garland, ktorý v 67 zápasoch nazbieral 129 bodov za 35 gólov a 94 asistencií. Štyria hráči pokorili hranicu 100 bodov, ale ku Garlandovi sa najbližšie dostal len Danick Martel so stratou 27 bodov. Najviac bodov spomedzi nováčikov získal ukrajinský útočník Dmytro Timašov z Quebecu – 90 v 66 dueloch.

Posledný týždeň nezmenil nič ani v poradí strelcov. Ako jediný prekonal 50-gólovú hranicu Maxime St-Cyr z Baie-Comeau, ktorý v 68 dueloch strelil 54 gólov. Medzi brankármi kraľovali Philippe Desrosiers z Rimouski (priemer 2,5 inkasovaného gólu na zápas) a Nemec Marvin Cupper zo Shawiniganu (91,2% úspešnosť zákrokov).

Najlepším tímom quebeckej ligy sa stalo Rimouski, ktoré v 68 zápasoch získalo 99 bodov. Základnú časť ukončilo štvorzápasovou víťaznou sériou. Nikto do play-off nevstúpi s lepšou formou. Vyraďovacie boje štartujú v piatok.

Série 1. kola play-off:
Rimouski (1) – Victoriaville (16)
Moncton (2) – Chicoutimi (15)
Blainville-Boisbriand (3) – Gatineau (14)
Quebec (4) – Cape Breton (13)
Shawinigan (5) – Halifax (12)
Val-d’Or (6) – Rouyn-Noranda (11)
Baie-Comeau (7) – Saint John (10)
Sherbrooke(8) – Charlottetown (9)

WHL (Western Hockey League)

Európan ovládol produktivitu WHL. Traja hráči dokázali prekonať hranicu 100 bodov, ale len Oliver Björkstrand z Portlandu pokoril aj hranicu 110 bodov. Nakoniec v 59 zápasoch nazbieral 118 bodov a mal tak deväťbodový náskok pred druhým Trevorom Coxom z Medicine Hat. Dánsky talent sa stal zároveň aj najlepším strelcom, keď skóroval 63-krát. Druhý Cole Sanford, spoluhráč Coxa, strelil 50 gólov.

Spomedzi nováčikov mal najproduktívnejšiu sezónu obranca Brandonu Ivan Provorov. Mladý Rus skončil v bodovaní na celkovom 46.mieste so ziskom 61 bodov v 62 dueloch. Brankárom dominovali dvaja nováčikovia. Adin Hill z Portlandu mal najlepšiu úspešnosť zákrokov (92,1%) a Carter Hart z Everettu najnižší priemer inkasovaných gólov na zápas (2,29).

Vo WHL sa hrávajú o štyri zápasy viac ako v ostatných dvoch ligách. Preto sa dal aj očakávať u tímov vyšší bodový zisk. Nakoniec sa najlepším tímom ligy stal Brandon so 114 bodmi. O dva body menej mala Kelowna, ktorá bola na čele po väčšinu sezóny. Piatimi výhrami v rade ukončilo dlhodobú časť sezóny Calgary. Play-off WHL začne vo štvrtok 26. marca.

Série 1. kola play-off:
Východná konferencia
Brandon (1) – Swift Current (5)
Calgary (2) – Edmonton (7)
Medicine Hat (3) – Kootenay (6)
Red Deer (4) – Regina (5)

Západná konferencia
Kelowna (1) – Tri-City (5)
Everett (2) – Prince George (7)
Portland (3) – Spokane (6)
Seattle (4) – Victoria (5)



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL zverejnila finalistov na Vezinovu trofejFehérváry bol najproduktívnejším hráčom Capitals v play-off. A neviedol tím len v tom Toronto si upísalo aktuálneho šampióna KHL. Zmluva začne platiť okamžitePotvrdené: Obranu reprezentácie je pripravená posilniť slovenská hviezda z NHL Hviezdy sezóny: Slafkovský je jasný, v top 3 sa tlačia až štyria hráči!Z NHL je voľná ďalšia posila Slovenska, ale z nižšej AHL nie Slovenským brankárom vstup do finále konferencie nevyšiel. Z výhier sa tešili útočníciŠtyri hviezdy, ktoré by si mal zacieliť v lete Utah Nepríjemné: Ruský útočník musel ísť do nemocnice po delovke spoluhráča!Na toto u neho zvyknutí nie sme: Ovečkin takúto sériu play-off ešte nikdy nezažil! Bude Toronto v zápase o prežitie bez Matthewsa?Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórieRed Wings si upísali výber z druhého kola minuloročného draftuFehérváry hviezdou duelu, ale Capitals vypadli. Ďalšie tímy majú postupový mečbal Mešár je pozadu: Nehovorím, že sa do NHL nedostane, ale má problém, tvrdí expert Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies