Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Reprezentácia

MS 2007: Vyhrali sme nad Českom 3:2

Slovensko je jendou nohou vo štvrťfinále. Rozhodol o tom výsledok z dnešného osemfinálového duelu proti Českej republike. Našich "bratov" sme zdolali pomerom 3:2.

Slovensko – Česko 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)
GÓLY: 23. Demitra (Hossa, Gáborík), 31. Kapuš (Šatan, Podhradský), 54. Gáborík (Šatan) - 9. Plekanec (Barinka, Marek), 55. Klesla (Plekanec, Olesz)

Prvá tretina vyšla lepšie hráčom Českej republiky. Naši hrali ako prvý tím presilovku, no počas nej brankára Čechmáneka neohrozili. Šancu hrať v početnej prevahe dostali aj Česi, ktorí ju dokonale využili a od 9. minúty vyhrávali 1:0. Gól strelil Plekanec. Tento stav zostal do konca prvej dvadsaťminútovky nezmenený. Slováci si vytvorili v prvej časti len minimum streleckých možností, nedostali sa k výraznému ohrozeniu českej bránky a nedokázali sa presadiť pri vhadzovaniach.

Začiatok druhej tretiny nám vyšiel. Po troch odohraných minútach sa gólovo presadil Pavol Demitra, ktorý usmernil puk do brány Čechmáneka. Naši hrali počas celej druhej tretine tak, ako sme ich ešte na šampionáte hrať nevideli. Výborne forčekovali a hrali agresívnejšie, čím jasne narobili Čechom problémy. Všetko vyústilo do druhého gólu, ktorý strelil Richard Kapuš. Naši zlepšili svoju hru a prvý útok sa dokázal presadiť. Po prvýkrát v zápase sa ujali vedenia.

Česi boli v tretej tretine aktívnejší, naši sa stiahli a hrali pozorne. Česi sa dostavali do tlaku a mohli vyrovnať, ak by využili dobre zahranú presilovú hru. Po nej však prišli radostné chvíľky pre slovenských fanúšikov. Marián Gáborík sa dostal do brejku a strelil gól na 3:1. Naši zápas kontrolovali, no ešte raz inkasovali. V závere sme už súpera do veľkých šancí nepustili a mali sme možnosť zvýšiť náš náskok, no Hossa puk do prázdnej brány nedostal. Sekundu pred koncom sme vyhrali vhadzovanie a okamžite sme sa mohli tešiť z dôležitého víťazstva, ktoré nám veľmi pomôže. Najmä psychicky! Navyše naši ukázali, že vedia hrať aj iný hokej, ako predvádzali v zápasoch proti Kanade a USA. Slovenským hráčom zápasu sa stal Karol Križan. Slovensko má štvrťfinále isté, no Česi sa budú ešte obávať.

Zostava SR: Križan - Chára, Podhradský, Jurčina, Stehlík, Starosta, Štrbák, Harant - Gáborík, Demitra, Hossa - Šatan, Kapuš, Uram - Somík, Kukumberg, Radivojevič - Podkonický, Melichárek, Surový - Kováčik




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Nájazdová dráma, Slovensko si štvrťfinále nezaistiloMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Budú sa zmeny v Caroline týkať aj trénera? Zdá sa, že sme už odpoveď spoznaliJednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Carolina čelí ťažkým rozhodnutiam. Ostatné tímy by mali byť v strehu Studenič opäť prispel k výhre, jeho tím má postupový mečbal! Arénu v Hamiltone čaká veľká renovácia. Bude cieľom tím NHL? Finále sa dramatizuje. Prispel k tomu aj Juraj Pekarčík! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies