Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Sumáre

Blues porazili Sharks 6:3 a vyrovnali stav série

Jozef Struhár  
22.05.2016

Výmena brankárov dodala St. Louis iskru. Zmena hry a zaváhania San Jose umožnili tímu z Missouri vyrovnať stav finále Západnej konferencie. V sobotu nad kalifornským tímom vyhral 6:3.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
  San Jose Sharks
0
0
3
3
••••
  St. Louis Blues
2
2
2
6
••••
Podrobné štatistiky

Troy Brouwer a Kyle Brodziak strelili po dva góly, Jake Allen zastavil 31 striel vo svojom prvom štarte v tohtoročnom play-off a Blues zareagovali na dva nevydarené duely triumfom 6:3, ku ktorému gólmi pomohli aj Jori Lehtera a Alex Pietrangelo. Domáci Martin Jones inkasoval štyri góly z 19 striel a po prvýkrát v play-off striedal. James Reimer zastavil šesť zo zvyšných siedmich striel. Joe Pavelski, Chris Tierney a Melker Karlsson skórovali z hráčov Sharks.

Prvú väčšiu šancu zápasu mal po štyroch minútach hry Joonas Donskoi, ktorý zoči-voči Allenovi neuspel. Potom uderili „Bluesmani“. Od šiestej minúty hrali presilovku, ktorú využil po peknej prihrávke Fabrriho Brouwer. Bol to prvý gól tímu po 157 minútach. Domáci sa v ôsmej minúte dostali do prečíslenia, ale vyrovnanie nepriniesol ani následný závar pred Allenovou bránou. Vďaka tomu sa hostia mohli ujať v 11. minúte dvojgólového vedenia. Po zaváhaní obrany Sharks najskôr Jones vychytal Fabrriho, no k puku sa dostal Lehtera, ktorý mal dosť priestoru na to, aby pohodlne zakončil do odkrytej brány. Skóre sa už do prestávky nezmenilo, no oba tímy si šance ešte vypracovali – z domácich neuspel Burns, z hostí Brouwer a Fabbri.

Aj druhá tretina sa skončila rovnakým pomerom. St. Louis najskôr nevyužilo takmer minútovú presilovku o dvoch hráčov, no potom početnú prevahu nevyužil ani domáci tím. Počas vylúčenia Shattenkirka dokonca Brodziak zvýšil na 3:0 po prečíslení, pri ktorom mu puk prihrával Schwartz. Do prečíslenia sa Blues dostali aj v 30. minúte, ale tentokrát neskórovali. Trvalo však len niekoľko sekúnd, aby bol rozdiel v skóre štvorgólový. Jaškin spoza brány našiel Brozdiaka, ktorý nedal Jonesovi šancu a strelil svoj druhý gól v zápase. Bol to aj koniec pre Jonesa v bráne. Reimer vo zvyšku tretiny veľkej šanci nečelil, ale dosť práce mal v závere Allen.

Článok pokračuje pod reklamou

Brankár hostí nakoniec kapituloval až záverečnom dejstve, keď ho po minúte hry prekonal po skvelej prihrávke Thorntona Pavelski. Sharks ožili, ale v 44. minúte vyhodil puk medzi divákov Ward a následnú presilovku využil na obnovenie štvorgólového vedenia Brouwer, ktorý úspešne tečoval strelu Steena. V 47. minúte sa v neprehľadnej situácii najlepšie zorientoval domáci Tierney, ktorý znížil na 2:5. Dvakrát následne „Bluesmanov“ podržal Allen. Čím viac San Jose otváralo hru, tým viac hrozili šance hostí. V 51. minúte tak musel svoj tím podržať aj Reimer. Ten v 55. minúte odkorčuľoval na striedačku. Krátko na to Pietrangelo poslal puk do prázdnej brány a ukončil nádeje „žralokov“ Tí sa dočkali ešte gólu v 57. minúte, keď si vlastný gól strelil Edmundson. Gól bol pripísaný Karlssonovi. Záver zápasu ešte spestrila bitka medzi Dillonom a Gunnarssonom.

Martin Jones
Jake Allen
30:11 15/19 60:00 31/34
James Reimer
Brian Elliott
29:05 6/7 - -

Séria sa za nerozhodného stavu 2:2 presťahuje do St. Louis, kde sa odohrá zápas číslo päť v pondelok. Už je isté, že sa odohrá aj šiesty zápas, ktorý bude na programe v stredu v San Jose. Pre zranenie nedohrali sobotný zápas Backes (nešpecifikované) ani Fabbri (zápästie), obaja by však mali byť schopní nastúpiť do ďalšieho duelu.

Hviezdy duelu: 1. K. Brodziak (STL), 2. T. Brouwer (STL), 3. Ch. Tierney (SJS)

Troy Brouwer, útočník Blues: „Myslím si, že sme sa vrátili k našej hre, ktorá nám prinášala úspechy v základnej časti i v prvých dvoch kolách play-off. Boli sme schopní dostávať puky hlboko a tvoriť si šance z okolia bránky. Nesnažili sme sa ich tvoriť z rýchlych útokov.“

Tommy Wingels, útočník Sharks: „Dnes sme Jonesa nepodržali. Urobil niekoľko veľkých zákrokov a dal nám šancu na výhru. My sme im však neustále dávali príležitosti. Dostávali sa do prečíslení a nechávali sme im pred bránou veľa priestoru. Jones nebol určite dôvodom tejto prehry.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Colorado má bez na pol roka suspendovanej hviezdy nôž na krku, Hurricanes opäť prežili! MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies