Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
13. 05.
kurzy
01:00info
NYR
CAR
NHL live
03:30info
COL
DAL
NHL live
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
«

Správy z NHL

Najlepší krídelníci, ktorí budú k dispozícii na drafte 2016

V americkom Buffale sa 23. a 24. júna uskutoční vstupný draft NHL. My sa v predstihu pozrieme na najlepších dostupných hráčov na každej pozícii. V poslednej časti prehľadu sa zameriame na krídelníkov.

Mnoho tímov NHL má pozíciu stredného útočníka vyriešenú a skôr sa zameriavajú na zisk kvalitných krídelníkov. K dispozícii bude v tomto roku veľa zaujímavých mien, pričom medzi tých najlepší sa radia aj zástupcovia Fínska a Švédska.

5 najlepších krídelníkov na drafte 2016:

Patrik Laine, Tappara (Liiga)
Lainemu nechýba po úspešnej sezóne 2015/16 motivácia a sám seba vidí za najlepšieho hráča na drafte. Predpokladá sa, že bude nakoniec draftovou dvojkou. Laine má najlepšiu strelu spomedzi všetkých hráčov na drafte a hovorí sa, že od Alexa Ovečkina nebol tímom k dispozícii takýto kvalitný strelec. Je veľký, silný a každým rokom zlepšuje svoje korčuľovanie. Nemá problém uchrániť si na hokejke puk a je už zvyknutý na mužský hokej. V 46 zápasoch v najvyššej fínskej súťaži strelil 17 gólov a nazbieral 33 bodov. V 18 zápasoch play-off strelil 10 gólov. Darilo sa mu aj v reprezentácii a dokonca je nominovaný na Svetový pohár.

Jesse Puljujärvi, Karpät (Liiga)
Ďalší talent z Fínska je Puljujärvi, ktorého zase prirovnávajú k Teemu Selännemu. Najužitočnejší hráč majstrovstiev sveta do 20 rokov (17 bodov v 7 zápasoch) odohral vo fínskej Liige 50 duelov, v ktorých strelil 13 gólov a pridal 15 asistencií. Je rýchly, má šikovné ruky a dokáže hrať aj do tela. Navyše sa vyznačuje pracovitosťou a vysokou hokejovou inteligenciou, pričom ochotne vypomôže aj obrane. Pravdepodobne z neho bude draftová trojka.

Článok pokračuje pod reklamou

Matthew Tkachuk, London (OHL)
Syn Keitha Tkachuka pomohol Londonu k zisku Memorial Cupu a spolu s Austonom Matthewsom patril k lídrom reprezentácie USA na juniorskom šampionáte. Je to šikovný energický krídelník, ktorý dokáže tvoriť hru i strieľať góly, ako aj hrať do tela podobne ako to vedel jeho otec. V základnej časti OHL zaznamenal 30 gólov a 77 asistencií v 57 dueloch. V play-off pridal 20 gólov a 20 asistencií v 18 stretnutiach. Draftovaný by mal byť do šiesteho miesta.

Alexander Nylander, Mississauga (OHL)
Hneď po Tkachukovi by mohol byť vybraný švédsky útočník Alexander Nylander, ktorý je synom niekdajšieho hráča NHL Michaela a bratom útočníka Toronta Williama. Jeho silnými stránkami sú rýchle korčuľovanie a skvelá práca s pukom. Dokáže strieľať aj góly, čoho dôkazom je 28 presných zásahov zo sezóny 2015/16. K nim pridal aj 45 asistencií. Na juniorskom šampionáte zaznamenal tri góly a osem asistencií v šiestich dueloch.

Pierre-Luc Dubois, Cape Breton (QMJHL)
Pred Nylanderom alebo hneď po ňom by mal skončiť Pierre-Luc Dubois, ktorý zaujme schopnosťou strieľať góly. V základnej časti uplynulej sezóny ich strelil 42. Pridal k nim aj 57 asistencií. V 12 zápasoch play-off získal sedem gólov a päť asistencií. Dubois však nie je len o ofenzíve. Je známy tým, že rád vypomáha aj obrancom. Vďačí za to svojej rýchlosti a sile. Môže z neho vyrásť veľmi dobrý silový útočník. Nebolo by prekvapením, ak by v NHL hral už v budúcej sezóne.

Do pozornosti však treba dať aj hráčov ako sú Julien Gauthier, Carl Grundström, Alex Debrincat, Kieffer Bellows, Max Jones či Vitalij Abramov. Z krídelníkov spod Tatier má reálnu šancu na draft z nižších pozícií Filip Lešťan.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu V AHL sme spoznali posledný postupujúci tím Ramsay: So Slafkovským sa pozhovárame. Chceme, aby sa sústredil len na hokej Nemal ho urobiť? Slafkovský hodnotil zápas a vyjadril sa aj ku gestu MS 2024: Slovensko potvrdilo úlohu favorita. Pripísalo si prvé tri body! Slafkovský bavil a aj spustil kritiku: Detinský v oboch zápasoch? + video Ak Slovensko pôjde po medailu, bude to vďaka týmto dvom hráčom, znie zo zámoria Slovensko robí zmeny v zostave. Pomôže dohovor za zatvorenými dverami? Slafkovský je na MS v rovnakej skupine ako Bedard. Urobí ďalší krok k špičke? Hedman vstupuje do leta s otáznikom. Naplní sa jeho plán? V ktorých tímoch by mohol skončiť hviezdny Marner? Sú toto štyri najhoršie mená, aké môže mať Utah? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies