Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
14. 05.
kurzy
01:00info
FLA
BOS
NHL live
03:30info
EDM
VAN
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
«

Správy z NHL

Matthews alebo Laine. Kto bude draftovou jednotkou?

Koniec júna je v zámorskej NHL obdobím, keď hokejový svet netrpezlivo čaká na vstupný draft najtalentovanejších hráčov. Zatiaľ čo vlani nepriniesol žiadnu drámu, teraz to môže byť inak.

Preddraftové rebríčky ovládol Američan Auston Matthews, a tak je podľa mnohých aj najväčším favoritom na celkovú jednotku. Karty však môže zamiešať Fín Patrik Laine, ktorý sa skvelými výkonmi posunul v rebríčku zo štvrtého na druhé miesto. Oboch hráčov si teraz predstavíme.

Auston Matthews

Osemnásťročný Auston Matthews má pozoruhodný život. Pochádza z Arizony, kde bol hokej niekoľko desaťroční veľkou neznámou. Ak by sa narodil o dva dni skôr, draftom by prešiel už vlani.

Američan sa odlišuje od rovesníkov aj tým, že si namiesto pôsobenia medzi juniormi v zámorí vybral švajčiarsku NLA. V premiérovej sezóne odohral 36 zápasov s bilanciou 24 gólov a 22 asistencií. V hlasovaní o najužitočnejšieho hráča súťaže skončil druhý.

Článok pokračuje pod reklamou

Na prelome rokov 2015 a 2016 získal bronzovú medailu na juniorskom svetovom šampionáte – so siedmimi gólmi bol najlepším strelcom turnaja (spolu s Patrikom Lainem), s dvanástimi bodmi sa delil o prvé miesto v tímovej produktivite (s Matthewom Tkachukom).

V máji sa zúčastnil seniorských MS v Rusku, kde bol so šiestimi gólmi najlepším americkým kanonierom. V septembri by mal štartovať na Svetovom pohári za Tím Severnej Ameriky.

Auston Matthews o Toronte Maple Leafs: „Ak si ma vyberú, tak podľa mňa rozhodne áno. Myslím si, že som fyzicky aj psychicky silný. Chcem byť rozdielovým hráčom v NHL. V ktoromkoľvek tíme sa vidím ako takýto typ hráča.“ (zdroj: AP)

Skaut Thomas Roost: „Som presvedčený, že bude mať na Toronto veľký vplyv. S pomocou Williama Nylandera a možno Mitcha Marnera by mohol získať približne 65 bodov.“ (zdroj: nhl.com)

Skaut Thomas Roos: „Nie som si istý, či je na mieste porovnávať ho s hráčmi NHL. Disponuje niektorými schopnosťami, ktoré má Toews aj Kopitar, ale aj tak bude mať vlastný spôsob hry.“ (zdroj: nhl.com)

Auston Matthews
Dátum narodenia: 17. septembra 1997 (18 rokov)
Miesto narodenia: Scottsdale, AZ, USA
Výška: 189 cm
Váha: 98 kg
Post: center
Držanie hokejky: ľavé
Tím 2015/16: ZSC Lions (Švajč.)
Body 2015/16: 46 (24+22) v 36 zápasoch

Patrik Laine

Rodák z fínskeho Tampere hral v uplynulom ročníku tiež medzi mužmi. A v domácej súťaži doviedol materský klub až k celkovému triumfu.

V play-off bol s desiatimi gólmi najlepším strelcom, dokopy získal pätnásť bodov. V nováčikovskej sezóne sa tešil z ceny Jarriho Kuriho pre najužitočnejšieho hráča vyraďovacej časti.

V januári sa stal juniorským majstrom sveta – so siedmimi gólmi bol najlepším strelcom turnaja (spolu s Austonom Matthewsom), s trinástimi bodmi tretím najproduktívnejším hráčom (za krajanmi Jessem Puljujärvim a Sebastianom Ahom).

V máji bol lídrom fínskej reprezentácie na seniorskom svetovom šampionáte v Rusku. Fíni sa stali vicemajstrami sveta, Laine najužitočnejším hráčom turnaja. V desiatich stretnutiach nazbieral sedem gólov a päť asistencií. V septembri bude hrať na Svetovom pohári v kanadskom Toronte.

Patrik Laine: „Moja sezóna bola najlepšia. Bolo to naozaj úžasné, všetko mi vychádzalo. Nemal som žiadne slabšie obdobia, všetko do seba zapadlo. Bolo úžasné byť súčasťou všetkých tímov, s ktorými som dosiahol úspechy. Podľa mňa by som mal byť draftovaný z celkovej prvej pozície. Nikdy však neviete, čo sa stane. Myslím si, že to bude tvrdý súboj až do konca.“ (zdroj: TSN)

Patrik Laine: „Mám najväčšie predpoklady stať sa jedného dňa najlepším hráčom NHL.“ (zdroj: TSN)

Skaut Thomas Roos: „Súhlasím s názorom, že streľbou aj celkovým vystupovaním pripomína Ovečkina. Zatiaľ nie je veľmi sebaistý, no myslím si, že je veľmi šikovný.“ (zdroj: nhl.com)

Patrik Laine
Dátum narodenia: 19. apríla 1998 (18 rokov)
Miesto narodenia: Tampere, Fínsko
Výška: 194 cm
Váha: 91 kg
Post: ľavý/pravý krídelník
Držanie hokejky: pravé
Tím 2015/16: Tappara (Fín.)
Body 2015/16: 33 (17+16) v 46 zápasoch



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský už nevyzeral ako Bambi na korčuliach: Toto sú jeho tri sezónne highlighty Hrozí Slovákovi v NHL výmena? Černák sa môže stať obeťou čísel Slovenský juniorský reprezentant siaha v zámorí po veľkom úspechu + videoExpert: Excelentný Pospíšil, Nemec lepší ako Hughes. Tohto Slováka zbožňujem! Maple Leafs zaujali aj veľké mená. S týmito dvoma trénermi sa streliMohli by Canadiens vymeniť celkovú piatu voľbu na drafte? Za čo? Potrebujeme viac zákrokov, povedal tréner Oilers. Koho dnes pošle do brány?NHL začne zverejňovať víťazov trofejí. Tie najprestížnejšie sa odhalia naraz v Las VegasNeprešla testom na drogy: Colorado prichádza o hviezdu, ktorá v play-off žiarila! Obrancov Canucks vyšiel atak na McDavida draho: Jeden dostal pokutu, jeden je suspendovaný! Výrazné výhry: Colorado má nôž na krku, Hurricanes opäť prežili!MS 2024: Slovensko prišlo o trojgólové vedenie. Kelemen rozhodol v predĺžení!Zadorov poslal Kanea na striedačku. McDavid dostal krosček do chrbta i do tváre + video V hre o Calderov pohár zostávajú tímy štyroch Slovákov. Vedú ich Studenič so Sýkorom Expert vyzdvihol štyroch Slovákov, vrátane Slafkovského. Na Nemcovi je vidieť rok v NHL O Joela Quennevillea je v NHL záujem. Je tu však háčik Mal či nemal platiť? Panthers vyrovnali kontroverzným gólom. Bývalý brankár má jasno + videoUtah začína budovať svoje vedenie. Možno už poznáme prezidenta Ruský brankár Flyers dostal trest od IIHFOilers nevyužili drvivú streleckú prevahu, Panthers sú krok od postupu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies