Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 05.
kurzy
02:30info
EDM
DAL
NHL live
30. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
«

Správy z NHL

Dubnyk dúfa, že sa v novej sezóne vráti medzi elitu

Jozef Struhár  
13.09.2016

Brankár tímu Minnesota Wild, Devan Dubnyk, sa nevie dočkať začiatku novej sezóny. Verí totiž, že sa počas nej vráti medzi elitu a ukáže, že mu bol ročník 2015/16 dobrou lekciou.

Dubnyk bol v roku 2015 finalistom Vezinovej trofeje, ale minulá sezóna mu ideálne nevyšla. Jeho úspešnosť zákrokov klesla z 92,9 % na 91,8 %, priemerne inkasoval 2,33 gólu na zápas, čo bol nárast z 2,07 inkasovaného gólu na zápas.

„Boli tam nejaké vrcholy a pády. Boli tam výzvy, ktorým som po mentálnej stránke ešte nečelil, či išlo o nový kontrakt alebo chytanie v zápasoch. V minulom roku som toho zažil veľa a cítim, že na tom môžem stavať, aby som bol v tomto ročníku lepší. Preto som aj pred sezónou veľmi nadšený,“ povedal Dubnyk pre ligovú stránku.

Dubnyk podpísal pred minulou sezónou šesťročný kontrakt a mnoho ľudí pochybovalo, či si ho obháji. Predsa len, v minulosti nepatril medzi elitu a mal za sebou len jednu skvelú polsezónu, v ktorej mal 93,6% úspešnosť zákrokov a priemer 1,78 inkasovaného gólu na zápas.

„Vedel som, že ľudia začnú rýchlo rýpať, ak nebudem mať čísla, ktoré som mal predtým. Akokoľvek sa na to snažíte pripraviť, stále vás to frustruje, keď k tomu dôjde,“ priznal Dubnyk, ktorý sa teší aj na nového trénera Brucea Boudreaua.

„Je vzrušujúce pre každého, že sa Chuckovi (Fletcherovi) podarilo získať chlapíka, ako je Bruce. O ňom som nepočul nič iné, len samé dobré veci. Všetci sme z jeho príchodu nadšení. Osobne sa na novú sezónu veľmi teším.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies