Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 05.
kurzy
03:00info
VAN
EDM
21. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Prekvapia mladíci zo Severnej Ameriky? Skupina B je otvorená (preview)

Už v sobotu štartuje Svetový pohár, ktorý bude prehliadkou najväčších hviezd súčasného hokeja. Neexistuje tím, ktorý by bol bez šance. Favoriti sa budú snažiť nesklamať, outsideri prekvapiť.

Keďže sa skončili prípravné zápasy a do turnaja ešte zostalo pár dní, prinášame vám pohľad na tímy, ktoré sa turnaja zúčastnia. Začíname Skupinou B, v ktorej sa predstavia Fíni, Rusi, Švédi a ostro sledovaný Výber Severnej Ameriky do 23 rokov. Hovoriť o jasnom favoritovi alebo outsiderovi skupiny sa v skutočnosti nedá.

vlajka

Fínsko

Fíni majú najväčšiu silu na brankárskom poste. Rask s Rinnem sú elitnými gólmanmi NHL, ktorí dokážu podržať tím v najťažších momentoch zápasu. A pri neskúsenej obrane (len jeden obranca má viac než 25 rokov) to môže platiť dvojnásobne. Suomi nastúpia s mladými, ale veľmi talentovanými útočníkmi. Laine s Ahom patria k nastupujúcej generácii hráčov, od Barkova sa očakávajú góly. Na všetko bude dohliadať skúsený Koivu. Napriek tomu sa im veľké šance nedávajú.

Predpovede:
Jozef Struhár: vypadne v skupine
Marián Masaryk: vypadne v skupine
Marek Kantorík: vypadne v skupine



vlajka

Rusko

Rusi disponujú skvelými útočníkmi. Ovečkin s Tarasenkom sa postarajú o góly, kým Malkin s Kuznecovom sú tvorcami hry. Navyše, v Toronte sa predstaví aj legendárny Daciuk, ktorý sa asi rozlúči s reprezentáciou. Tréner má k dispozícii troch vyrovnaných gólmanov a zatiaľ nie je isté, kto bude jednotkou. Problém však robí obrana. Len traja hráči odohrali na veľkých medzinárodných turnajoch viac než 13 zápasov. Rusi môžu prekvapiť – ovládnuť turnaj, ale aj zažiť fiasko.

Článok pokračuje pod reklamou

Predpovede:
Jozef Struhár: vypadne v skupine
Marián Masaryk: vypadne v skupine
Marek Kantorík: skončí na 3. mieste



vlajka

Severná Amerika do 23 rokov

Viacerí mladíci by sa do výberu USA či Kanady vôbec nedostali. Tréneri by namiesto nich nominovali skúsenejšieho hráča. A preto organizátori vytvorili hybridný tím. Inak povedané – výber najväčších talentov Severnej Ameriky. Lídrom bude najmä McDavid, vlaňajšia jednotka draftu, ktorého doplnia Eichel či Gaudreau. V obrane má dominovať Ekblad, v bránke aktuálny šampión NHL Murray. Mladíci budú hrať bez tlaku a môžu byť čiernym koňom turnaja.

Predpovede:
Jozef Struhár: skončí na 3. mieste
Marián Masaryk: skončí na 4. mieste
Marek Kantorík: vypadne v skupine



vlajka

Švédsko

Výborný brankár a najkvalitnejšia obrana na turnaji. Posúďte sami. Lundqvist patrí niekoľko rokov k brankárskej špičke v NHL, Karlsson je najlepším ofenzívnym bekom súťaže a jeho mladší kolegovia Ekman-Larsson s Hedmanom sú na dobrej ceste, aby sa mu vyrovnali. V útoku sa pri neúčasti Zetterberga najviac očakáva od Bäckströma, Forsberga a bratov Sedinovcov. Švédi majú šancu na semifinále, no môžu postúpiť až do finále.

Predpovede:
Jozef Struhár: skončí na 4. mieste
Marián Masaryk: prehrá vo finále
Marek Kantorík: skončí na 4. mieste



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
MS 2024: Slovensko prehráva aj po druhej tretine. Lotyši viackrát pohroziliMajster sveta tvrdí: Niečo v mužstve nefunguje. Obul sa aj do Slafkovského Zámorského experta v zápase proti Francúzsku zaujali len dvaja Slováci Obsadí post generálneho manažéra Columbusu jedno z dvoch známych mien? NHL zverejnila už aj rozpis finále Západnej konferencie Pekarčík druhý najlepší v play-off. Clarkov pohár však získal iný Slovák! Sýkora sa presadil, ale len krok ho delí od konca sezóny + videoCanucks budú hrať zápas č. 7 a hviezdny brankár urobil veľký pokrok Budú sa zmeny v Caroline týkať aj trénera? Zdá sa, že sme už odpoveď spoznaliJednoznačný víťaz: Poznáme držiteľa Selkeho trofeje! Spojené štáty americké vymenovali trénera pre olympijské hry Zomrel člen „Zázraku na ľade“, ktorý bol nútený predať svoju medailu Draisaitl napodobnil Gretzkého a Lemieuxa. Jasný triumf nám prináša zápas č. 7 MS 2024: Slovensko zdolalo Francúzsko a urobilo veľký krok k štvťfináleDnes Slovensko čaká súper, ktorý ho už raz zaskočil. Kľúčový zápas príde zajtraKanadská legenda prirovnala Slafkovského k 50-gólovému strelcovi Carolina čelí ťažkým rozhodnutiam. Ostatné tímy by mali byť v strehu Studenič opäť prispel k výhre, jeho tím má postupový mečbal! Arénu v Hamiltone čaká veľká renovácia. Bude cieľom tím NHL? Finále sa dramatizuje. Prispel k tomu aj Juraj Pekarčík! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies