Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 05.
kurzy
02:00info
NYR
FLA
NHL live
25. 05.
kurzy
02:00info
DAL
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Chce hrať Patrick Marleau aj po konci tejto sezóny?

Útočník San Jose Sharks, Patrick Marleau, má už 37 rokov a vie, že sa koniec jeho aktívnej kariéry nezadržateľne blíži. Je však pripravený na odchod do dôchodku už po tejto sezóne?

Marleau je v poslednom roku svojej aktuálnej trojročnej zmluvy a po sezóne sa môže stať neobmedzeným voľným hráčom. Bude chcieť podpísať novú zmluvu? Chce ešte pokračovať v kariére?

„Áno, iste,“ povedal jasne pre CSN.

Budúca sezóna by bola pre neho okrúhlou 20. v NHL. Už viac nie je takou ofenzívnou zbraňou ako býval, no v prvých desiatich zápasoch strelil tri góly a pridal jednu asistenciu. Stále je užitočný aj ako krídlo tretieho útoku.

Článok pokračuje pod reklamou

„V prvých desiatich zápasoch sa mi jeho hra páčila. Myslím si, že patrí medzi našich lepších hráčov,“ povedal tréner Pete DeBoer. „Neustále tvorí šance a už mohol mať na konte štyri či päť gólov. Pracuje usilovne.“

Marleau už viac nehrá ako center a už nie je súčasťou prvých dvoch útokov. Existujú aj obavy, či táto sezóna nebude posledná v tíme, v ktorom strávil doteraz celú kariéru. Napriek tomu je však kanadský veterán spokojný. To je rozdiel oproti minulému roku, v ktorom verejne požiadal o výmenu.

„Tá minuloročná situácia sa príliš nafúkla. S trénerom sme sa o tom normálne porozprávali,“ povedal Marleau.

„Nespomínam si, že by tam bol nejaký konflikt ohľadom jeho pozície v tíme. Bez ohľadu na to, za aký tím hráte, vždy preň musíte niečo obetovať,“ doplnil DeBoer. „Myslím si, že Patrick s tým nemá problém. Neočakávame, že sa to každému bude páčiť, ale myslím si, že on chápe tú teóriu o vyššom dobre.“

Najproduktívnejší hráč v histórii kalifornského klubu momentálne neuvažuje nad tým, čo sa stane po tejto sezóne. Rozhodovať sa bude až po jej konci. V tomto momente mu po rozume chodí niečo iné. „Koncentrujem sa momentálne čisto len na hokej,“ dodal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies