Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Canadiens zažili najvyššiu prehru svojej histórie, Jackets najvyššiu výhru

Kto by to bol čakal? Najlepší tím NHL v piatok absolvoval zápas na ľade Columbusu. Ak by niekto očakával výhru 10:0, zrejme by si góly predstavoval v bráne Blue Jackets. Tie však nakoniec skončili v bráne Canadiens.

Montreal zakopol a prišiel o osemzápasovú víťaznú sériu. Jeho prvá prehra v normálnom hracom čase v tejto sezóne bola trpká. Prehra 0:10 je dokonca najhoršia, akú tím vo svojej 107-ročnej histórii zažil.

Nestalo sa však úplne prvýkrát, že „Habs“ prehrali o desať gólov. V minulosti sa to stalo trikrát, pričom naposledy v roku 1995, kedy podľahli Detroitu Red Wings 1:11. Pomerom 0:10 naposledy prehrali tiež s Detroitom, ale ešte v roku 1942.

„Dnešok nepriniesol nič pozitívne, nič... Nepamätám sa, že by som bol súčasťou takéhoto zápasu,“ povedal pre AP tréner Michel Therrien. Kapitán Max Pacioretty dodal: „Určite to bol výsledok, ktorý sme si dnes zaslúžili. Je však zároveň ťažké stráviť toľko gólov vo vašej bráne.“

Článok pokračuje pod reklamou

Montreal sa pokúsi zareagovať na potupnú prehru už v sobotu proti Philadelphii. V sobotu bude hrať aj Columbus, ktorý do duelu proti St. Louis pôjde vo veselšej nálade. V piatok si totiž vytvoril nový klubový rekord.

Nikdy predtým Blue Jackets nestrelili v jednom zápase desať gólov. Ich doterajším maximom bolo osem gólov, ktoré vsietili v troch zápasoch. Naposledy v roku 2010 proti St. Louis. Tiež si vyrovnali rekord v počte gólov strelených v jednej tretine, keď v tej druhej v piatok skórovali päťkrát.

„Nie veľa vecí im dnes vychádzalo správne. Nám zase veci vychádzali tak ako mali. Som rád, že pri tomto výsledku stojíme na tejto strane,“ poznamenal tréner John Tortorella. „V minulosti som už bol aj na tej druhej. Môžem si teraz vyrovnať bilanciu.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies