Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

Budaj hviezdou zápasu, Gáborík zažil víťazný návrat

V deviatich sobotných zápasoch NHL hrali piati Slováci, z ktorých štyria sa stretli v zápase Los Angeles s Chicagom. Peter Budaj doviedol Kings ako druhá hviezda k výhre, z ktorej sa tešil aj uzdravený Marián Gáborík. Až šesť duelov sa skončilo po predĺžení alebo nájazdoch.

Budaj vychytal víťazstvo nad Chicagom, Gáborík bol späť v akcii

Slovenský brankár Peter Budaj bol opäť jednou z kľúčových postáv tímu Los Angeles Kings na ceste za ďalšou výhrou. Zastavil 18 z 19 striel a doviedol Kings k triumfu 2:1 nad Chicagom, ktorý bol preň piatym v sérii a šiestym domácim po sebe. Rozhodol o ňom po 66 sekundách predĺženia Jeff Carter (10), ktorý strelil štyri víťazné góly v ostatných piatich zápasoch. To sa pred ním v klubovej histórii ešte nikomu nepodarilo. Na 1:1 vyrovnával stav Alec Martinez (5) v úvode druhej tretiny, v prvej poslal Blackhawks do vedenia Patrick Kane (8). Kings viedli už po 72 sekundách duelu, ale gól Tylera Toffoliho neplatil pre bránenie v hre Scottovi Darlingovi. Ten čelil 29 strelám. Jedna bola z hokejky Mariána Hossu, ktorý odohral vyše 18 minút aj s bodyčekom a blokom. Richard Pánik ho strelecky ohrozil dvakrát počas len 12 minút a 17 sekúnd na ľade. Proti nim nastúpil prvýkrát v sezóne Marián Gáborík, ktorý pri sezónnom debute absolvoval necelých 12 minút. Kings oplatili Chicagu porážku 0:3 z prvého vzájomného zápasu v ročníku. Blackhakws prehrali tretí duel z posledných štyroch a ukončili sedemzápasový trip s bilanciou 3-3-1. Na „Cirkusovom tripe“ ju pod Joelom Quennevilleom doteraz nikdy nemali negatívnu.

Carterov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Martinez (LAK), 2. P. Budaj (LAK), 3. S. Darling (CHI)

Článok pokračuje pod reklamou

Galchenyuk rozhodol o výhre Habs nad Red Wings

Alex Galchenyuk (9) skóroval vo štvrtej minúte nadstaveného času, aby rozhodol o výhre rozbehnutého Montrealu nad trápiacim sa Detroitom, ktorý mal za sebou dve ťažko vybojované víťazstvá. Zápas sa skončil pomerom 2:1, keď sa v normálnej hracej dobre presadil Brendan Gallagher (5) a Carey Price inkasoval z 33 striel len raz. V tretej tretine ho prekonal Justin Abdelkader (4), ktorý otvoril skóre zápasu. Petr Mrázek urobil 22 zákrokov a Tomáš Tatar nebodoval. Odohral 18 a pol minúty s dvoma streleckými pokusmi, bodyčekmi aj dvoma trestnými minútami. Red Wings okrem prehry nepotešili ani zranenia, ktoré utrpeli dvaja hráči. Duel nedohrali obranca Brendan Smith a útočník Tyler Bertuzzi.

Galchenyukov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Galchenyuk (MTL), 2. P. Mrázek (DET), 3. C. Price (MTL)

Toronto porazilo unavený Washington

Mitchell Marner odohral ďalší vydarený zápas, a hoci zaznamenal „len“ dve asistencie, pomohol Torontu ukončiť trojzápasovú sériu prehier a s 18 bodmi vyrovnal v bodovaní nováčikov Patrika Laineho. Maple Leafs zdolali pomerom 4:2 Washington vďaka gólom Matta Martina (2), Jamesa van Riemsdyka (9), Austona Matthewsa (9) a Nazema Kadriho (9). Frederik Andersen urobil 33 zákrokov a inkasoval dvakrát v poslednej tretine. Prekonali ho dvaja Švédi, dvojbodový Nicklas Bäckström (6) a Marcus Johansson (9). Braden Holtby tiež urobil 33 zásahov. Martin Marinčin si podľa očakávaní dres Toronta neobliekol.

Matthewsov prvý víťazný gól kariéry:

Hviezdy duelu: 1. N. Kadri (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. N. Bäckström (WSH)

Barkovov nájazd rozhodol o triumfe Panthers

Aleksander Barkov premenil jediný samostatný nájazd, aby rozhodol o výhre Floridy 2:1 nad Columbusom. Vylepšil si tak skvelú úspešnosť v tejto sezóne na 83,3 %. Gól z hry však nedal už v 19. dueli po sebe. Úspešnosť zákrokov si zase vylepšil Roberto Luongo, ktorý sa prezentoval až 36 zásahmi. Inkasoval len v 53. minúte, keď zaistil bod pre Blue Jackets Brandon Saad (6). Hostia zaostávali od 17. minúty prvej dvadsaťminútovky, v ktorej skóroval Jaromír Jágr (3). Sergeja Bobrovskiho prekonal ako jediný z 23 striel počas normálnej hracej doby a predĺženia.

Barkovov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. R. Luongo (FLA), 3. S. Bobrovskij (CBJ)

Anderson, Turris doviedli Senators k tesnej výhre nad Hurricanes

Ottawa našla znova spôsob, ako vyhrať vyrovnaný zápas, tentokrát na úkor Caroliny. Craig Anderson urobil 32 zákrokov a jeho spoluhráčom sa podarilo otočiť stav z 0:1 na 2:1. Vyrovnávajúci gól strelil v druhej tretine Dion Phaneuf (2) a víťazný v závere tretej tretiny Kyle Turris (10). Tím z Raleigh posielal do vedenia v úvodnej dvadsaťminútovke Sebastian Aho (3) a Cam Ward opustil duel s 22 zákrokmi. Kým Senators vyhrali tretí zápas po sebe, Hurricanes prehrali posledné dva.

Turrisov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. K. Turris (OTT), 3. S. Aho (CAR)

Letang rozhodol o výhre Penguins nad Devils

Kris Letang sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, keď v tretej sérii prekonal Keitha Kinkaida a rozhodol o domácom víťazstve obhajcu titulu nad New Jersey 4:3. Brankár Devils čelil spolu až 49 strelám, z ktorých ho v riadnom hracom čase prekonali Jake Guentzel (3), Tom Kühnhackl (1) a kapitán Sidney Crosby (15), ktorý vynútil predĺženie 14 sekúnd pred koncom tretej tretiny. S 15 gólmi v 16 odohraných dueloch je najlepším strelcom ligy. Pri všetkých troch góloch Pittsburghu asistoval Jevgenij Malkin, kým Matt Murray predviedol 27 zákrokov a chytil všetky tri nájazdy súpera. Dvakrát vyťahoval puk zo siete po góloch Mikea Cammalleriho (7), ktorý ten druhý strelil v presilovej hre. Vernon Fiddler (1) skóroval vo vlastnom oslabení a pripísal si prvý presný zásah v drese Devils. Penguins viedli v zápase 2:1, potom prehrávali 2:3, no napokon vyhrali druhý zápas z posledných troch. New Jersey prehrali druhý duel po sebe a piaty z ostatných šiestich.

Letangov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. M. Cammalleri (NJD), 3. S. Crosby (PIT)

Blues sa vrátili na víťaznú koľaj triumfom nad Wild

Vyrovnaný súboj divíznych rivalov medzi St. Louis a Minnesotou rozhodli až samostatné nájazdy. Presadil sa v nich len David Perron, ktorý vo štvrtej sérii rozhodol o domácej výhre Blues 4:3, piatej v posledných šiestich dueloch. V riadnom hracom čase prihrával na góly Paula Stastneho (6) a na prvý z dvoch presných zásahov Jadena Schwartza (8). Ten druhý strelil už o 63 sekúnd neskôr v presilovej hre. Alex Pietrangelo tiež dvakrát asistoval a Jake Allen prispel k predĺženiu domácej bodovej série Blues na deväť zápasov (7-0-2) 28 zákrokmi. Prekonali ho Mikko Koivu (4), Erik Haula (3) a Charlie Coyle (8), ktorý poslal zápas do predĺženia 68 sekúnd pred koncom tretej tretiny. Devan Dubnyk kryl 35 striel, ale neodvrátil koniec dvojzápasovej série výhier. Wild prehrali aj druhý zápas v sezóne proti Blues, ktorí si vylepšili domácu bilanciu na 9-1-2.

Perronov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz, 2. D. Perron (obaja STL), 3. M. Koivu (MIN)

Granlund zariadil výhru Canucks na ľade Colorada

Markus Granlund bol jediným úspešným exekútorom v samostatných nájazdoch a v druhej sérii tak rozhodol o víťazstve Vancouveru 3:2 na ľade Colorada. V riadnom hracom čase asistoval pri otváracom góle Louia Erikssona (5) v presilovej hre. Z jeho spoluhráčov skóroval aj Alexandre Burrows (4), Jacob Markström zastavil 33 striel a všetky tri nájazdy súpera. Prekonali ho Michail Grigorenko (2) a Jarome Iginla (3), ktorí dvakrát zmazali náskok Canucks. Calvin Pickard sa prezentoval 29 zákrokmi, no Avalanche prehrali druhý zápas po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. C. Pickard, 3. F. Ťjutin (obaja COL)

Ducks vyhrali kalifornské derby a ukončili sériu prehier

Ryan Getzlaf (2) prelomil v 33. minúte v presilovej hre nerozhodný stav a zariadil výhru Anaheimu 3:2 na ľade štátneho rivala zo San Jose. Pripísal si aj asistenciu pri góle Rickarda Rakella (8). Pred ním skóroval ešte Ryan Garbutt (2), Corey Perry dvakrát asistoval a Jonathan Bernier pomohol ukončiť trojzápasovú sériu prehier s 21 zákrokmi. Všetky tri zápasy prehrali Ducks výsledkom 2:3 a predtým rovnakým pomerom zvíťazili. Z hráčov Sharks sa strelecky presadili Logan Couture (7) v presilovej hre a Dylan DeMelo (1), ktorý vyrovnával stav na 2:2. Martin Jones predviedol 23 zákrokov, ale nezabránil ukončeniu trojzápasovej domácej víťaznej série. Anaheim vrátil San Jose prehru z prvého vzájomného súboja v sezóne.

Getzlafov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. C. Perry (obaja ANA), 3. D. DeMelo (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 18/19 (94,7 %) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 11:49 0 0 0 0 0 0 0
M. Hossa (CHI) 18:08 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (DET) 18:35 0 0 0 0 2 2 2
R. Pánik (CHI) 12:17 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies