Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Sumáre

Gáborík bodoval, Budaj prišiel o víťaznú sériu

V stredu sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy. Slovensko malo zastúpenie v podobe Petra Budaja a Marián Gáboríka, ktorý premiérovo v tejto sezóne bodoval. Budaj si pripísal prehru.

Gáborík asistoval, Los Angeles podľahlo San Jose

Peter Budaj i Los Angeles prišli o svoju päťzápasovú víťaznú šnúru. Slovenský brankár urobil 20 zákrokov, no v prvej tretine inkasoval trikrát, čo plne stačilo San Jose na to, aby vyhralo derby napokon pomerom 4:1. Martin Jones pomohol k štvrtej výhre po sebe vo vzájomných súbojoch oboch tímov 26 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Dustin Brown (4) v úvode druhej tretiny, ktorý dorazil do brány zakončenie Mariána Gáboríka. Ten vo svojom druhom zápase sezóny odohral 14 minút a 19 sekúnd aj so ziskom mínusového bodu a štyroch striel. Budaja prekonali Kevin Labanc (2), Logan Couture (9) a Ryan Carpenter (1), pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Poslední dvaja menovaní skórovali v rozmedzí 30 sekúnd poslednej minúty úvodnej dvadsaťminútovky. Poistku do prázdnej brány pridal Couture.

Gáboríkov prvý bod v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. J. Ward (SJS), 3. D. Brown (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Islanders s Greissom v bráne porazili šampióna

Thomas Greiss dostal ďalšiu šancu v bráne Islanders a tentokrát predviedol 31 zákrokov pri víťazstve 5:3 nad Penguins. New York vyhral druhý zápas po sebe ešte len po druhýkrát v sezóne, no všetko mohlo dopadnúť inak. Po dvoch tretinách viedol 3:0, ale v tretej tretine prekonali nemeckého brankára Conor Sheary (5), Justin Schultz (1) a Jevgenij Malkin (9). V 54. minúte tak bol stav opäť nerozhodný. Len 27 sekúnd pred koncom sa však do čierneho trafil Anders Lee (5) a po následnom vhadzovaní pridal poistku do prázdnej brány Nikolaj Kuľomin (2). „Pre mňa bolo skvelé vidieť, akú odolnosť naši hráči ukázali. Na to sa koncentrujeme,“ poznamenal tréner Islanders Jack Capuano. Sľubný náskok vybudovali Johnny Boychuk (3), Jason Chimera (2) a Casey Cizikas (3). Boychuk a Cizikas aj asistovali, Scott Mayfield dvakrát. V bráne Pittsburghu stál v treťom zápase z ostatných štyroch Matt Murray, ktorý urobil 25 zákrokov. Sidney Crosby si pripísal dve asistencie. V zápase sa po šesťzápasovej absencii spôsobenej otrasom mozgu vrátil do akcie Patric Hornqvist.

Murray likviduje šancu Tavaresa:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. J. Boychuk (NYI), 3. S. Crosby (PIT)

Johnson umlčal Toronto, Flames pomohli aj dva rýchle góly

Chad Johnson zneškodnil 39 striel, Freddie Hamilton (1) a Kris Versteeg (3) skórovali v úvodnej minúte zápasu a Calgary sa tešilo z triumfu 3:0 nad Torontom. Johnson si vytvoril osobné maximum s tretím čistým kontom v sezóne a Flames strelili dva góly v otváracej minúte po prvýkrát od 11. marca 1987. NHL to nevidela od apríla 2011, kedy to dokázala Philadelphia. Plamene si vylepšili bilanciu v posledných desiatich zápasoch na 6-3-1, pričom k tomu gólom prispel a Matt Stajan (2). Hostia neuspeli v Calgary po desiatykrát z posledných 11 návštev. V bráne mali Jhonasa Enrotha, ktorý duel ukončil s 26 zákrokmi. V ročníku má bilanciu 0-3-1. Slovenský obranca Martin Marinčin nehral. „Myslím si, že sme dnes neboli pripravení hrať. Nekoncentrovali sme sa. Keď hráte druhý zápas v priebehu dvoch dní, tak budete unavení, ale musíte to zvládnuť a hrať rozumne. My sme rozumní neboli,“ poznamenal Auston Matthews, ktorému skončila trojzápasovú gólová séria.

Hviezdy duelu: 1. Ch. Johnson, 2. F. Hamilton, 3. K. Versteeg (všetci CGY)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
P. Budaj (LAK) 20/23 (87%) - - - - - - -
M. Gáborík (LAK) 14:19 0 1 1 -1 0 4 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies